80 nap alatt a Föld körül

Ezúttal nem Willy Foggal, hanem Kovács Lehel illusztrátorral utazunk a Föld körül, aki a minap indította el friss Kickstarter projektjét, melynek keretében Jules Verne híres regényének útvonalát követhetjük nyomon képeslapillusztrációkon keresztül.

ed12c2d75

“Jules Verne Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye gyerekkorom egyik legkedvesebb könyve. Mindig reméltem, hogy egyszer újraélhetem a könyv lapjain megelevenedő kalandokat saját magam is, körbeutazva a Földet. Jóllehet nem pont így képzeltem el akkor, de a Street View megjelenésével valóságosan is bebarangolhattam a könyv helyszíneit. Most, hogy körbeutaztam a Földet és visszatértem Londonba, az utazásom során készített illusztrációsorozatot szeretném képeslap formájában kiadni” – meséli Lehel, hogyan és miért vágott bele a Kickstarter projektbe.

219409c6c

A díszdoboz negyven képeslapot tartalmaz, némelyik a könyvben szereplő legendás helyszíneket eleveníti meg, másokon pedig vasútállomások és kikötők közelében játszódó életképeket látunk. A Kickstarter projekt keretében Lehel 2000 USD összeget szeretett volna összekalapozni ahhoz, hogy az egyelőre terv fázisban lévő képeslap szett megvalósulhasson, de a cikk születésekor már a 3100 dollárt is meghaladta a közösségi támogatás keretében begyűjtött összeg, szóval úgy néz ki, meglesznek a képeslapok!

dac2f5227

Van ám azonban még 21 nap a kampány végéig, érdemes hát most hozzájárulni a projekt mégsikeresebb voltához, hiszen a támogatók most akár egyesével is hozzájuthatnak a képeslapokhoz, nagyobb összegű támogatáshoz pedig poszter is jár! Sőt, ha valaki 200 dollárt ad a projektnek, saját házáról, vagy az általa választott címről kap ajándékba Leheltől egy saját illusztrációt!

Tök jó projekt, nagyon gratulálunk!