1000 DARU, 1000 KÍVÁNSÁG

Gajcsi Blanka ezüst ékszereket készít Pécsett, gyakorta mázas kerámia részletekkel vegyítve. Aki régóta követi a Stilblogot és részt vett korábbi vásárainkon, személyesen is találkozhatott Blankával és ékszereivel. Blanka néhány napja indított egy jótékonysági Kickstarter kampányt, aminek keretében 1000 db ezüst darumedált készítene, melynek bevételével a pécsi Dóri Ház, az első európai színtű magyarországi gyermekhospiceház felépülését támogatná.

7

A japán kultúrában a darumadár a teljesség és a jószerencse szimbóluma, mely az origami hagyományain keresztül öröklődik tovább évezredek óta. A hagyomány szerint ezer papírdaru meghajtogatásával juthatunk el vágyunk beteljesüléséig. Blanka vágya most a segítő szándék, ahhoz szeretne hozzájárulni ezüst daruival, hogy megvalósulhasson a Szemem Fénye Alapítvány gyerekek gondozására szakosodó hospice háza a Pécs melletti Romonyán

1

2

3

Egy ezüst daru megvásárlásával, vagy akár egy 5 dolláros felajánlással is hozzá lehet járulni a projekt sikeréhez. Az ezüst darumadarat egy nemzetközi előfinanszírozási oldalon, a Kickstarteren lehet megvásárolni. Az egyedi sorszámmal ellátott ékszereket 2 hónapon keresztül lehet lefoglalni a Kickstarter oldalán, kifizetésükre pedig csak a projekt sikeressége esetén, november 14-én kerül sor.

5

“Két éve készítettem első origami ékszeremet. A most induló kampányom célja, hogy minden egyes elkészített ezüst darumadárral támogassam a pécsi Szemem Fénye Alapítvány munkáját és ezzel hozzájáruljak a rákbeteg gyerekek gyógyulásához és jóllétéhez. Minden egyes daru lehetőséget teremt egy újabb kisgyerek kívánságának teljesüléséhez. A számozott ezüstmedálok nem csupán szép ékszerek, hanem a beteljesedő vágy jelképeként emlékeztetnek is arra, milyen jó érzés segíteni a rászorulókon”– mondja Blanka a projektről.

A kampány részleteiről ezen a linken olvashattok többet: https://www.kickstarter.com/projects/2114244036/1000-wishes