_GET FAR_

A Je Suis Belle új kisfilmje első alkalommal a Design Hét keretében megrendezett TILA kiállításon került bemutatásra. Benczúr Emese közreműködésével, illetve főszereplésével, és Horváth Viktor rendezésében megvalósult „Get Far” című videó a Finnagora támogatásával jöhetett létre.

Benczúr Emese nemcsak a JSB egyik legkedveltebb alkotója, de világszinten is az egyik legelismertebb magyar kortárs képzőművész. Installációit, amelyek szövegalapú, sokszor ironikus és elgondolkoztató üzeneteit hordozzák, változatos méretekben és technikákkal alkotja meg.

IMG_4048

Emese okos alkotásai megragadó esztétikájukkal régóta a JSB kedvencei közé tartoznak, a kisfilm pedig végre megteremtette az alkalmat a kollaborációra. Korábbi munkái, illetve ezek aktualizált változatai nyújtják a videó cselekményének keretét; az egymást követő rövid jelentekben feltűnő alkotásokon jelennek meg a szavak, amelyek végül értelmes egészet alkotva üzenetté állnak össze.

IMG_4097

Emese főszereplőként végigjárja a mondatot és interakcióba lép az alkotásokkal. Az utolsó jelenetben megjelenő, a videó címét adó GET FAR felirat maga a kiállításon is szereplő munka, amelyet Benczúr Emese színes kézi ventillátorokból és tekergőző huzalokból állított össze. A kisfilmet Horváth Viktor karakteres képi világa és szórakoztató látásmódja teszi teljessé megidézve azt a könnyed szellemességet, amely a Je Suis Belle márka sajátja.