Szőnyi Anna díjnyertes padja

Szőnyi Anna építész és bútortervező Boomerang padja márciusban elnyerte a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium által közösen kiírt pályázat fődíját. Az egyedülálló bútor szeptember 25-től látható a MOME-n!

Szőnyi Anna 2007-ben a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) szerezte meg diplomáját építész és bútortervező szakon. Tanulmányait követően az Egyesült Arab Emirátusokban kezdte építeni szakmai karrierjét. A tehetséges tervező azóta is ott él és dolgozik építészként és design menedzserként.

anna-szonyi08

Az IDO pad tervei az Egyesült Arab Emírségek leginnovatívabb kreatív ipari centrumának pályázatára születtek meg. A Dubai Design Negyed legfőbb célkitűzése, hogy támogatást nyújtson a fiatal, tehetséges tervezőknek, platformot biztosítson az arab kreatív ipar bemutatkozásához a térségben és szélesebb körben, a globális közönség előtt egyaránt. Az ülésre alkalmas köztéri installációra kiírt pályázaton minden dubaji lakos indulhatott, Szőnyi Anna tervét 24 nemzet 128 pályaműve közül választotta ki a zsűri.

Az IDO pad egyszerre praktikus, esztétikus és szoborszerű. Letisztult forma, légies szerkezet, lágy ívek – ezek jellemzik a köztérre tervezett bútorinstallációt. A pad igazi különlegessége a struktúrájában rejlik: bárki a saját kényelmére alakíthatja, a bumeráng alakú, tömör tíkfából készült alkotóelemek legyezőként nyílnak és záródnak a használat során, egyetlen mozdulattal átrendezhető saját igény szerint.

anna-szonyi05 anna-szonyi06 anna-szonyi07