Jótevő karácsony a maacrafttal

Az ajándékozás mindig kihívás és mindenki szeretné, ha eredeti, személyes ajándékkal lepné meg a szeretteit, üres gesztus helyett. A maacraft social workshop ezért is állt elő karácsonyi ajándékcsomagjaival, melyek amellett, hogy látványosak, szeretettel teliek és hasznosak, megvásárlásukkal még jót is tehetünk. Minden bevétel  egyben támogatás is, ami a Miskolci Autista Alapítványt illeti.

XL karácsonyi ajándékcsomagconserveat - L size pack (3)conserveat - S size pack

Mi is az a maacraft?

A MAACRAFT egy szociális műhely, ahol izgalmas termékeket – designerek és más szakemberek segítségével – állítanak elő a Miskolci Autista Alapítvány autista és értelmi sérült fiataljai. Az egyedi, design fókuszú foglakoztatási programból keletkező bevétel az egyetlen forrása lehet a támogatásra szoruló, sérült munkavállalóknak. A termékek készítése során pedig fejlődhetnek a kognitív képességeik a technikai tudásuk is, amellett, hogy a munka elfoglaltságot és egyfajta terápiát jelent számukra. Ebben a foglalkoztatási formában mindenki számára fontos, hogy hasznos, szerethető és stílusos termékeket hozzanak létre, aminek valódi piaci szerepe is van.

készülnek a BARKA ülőkék a garden studioba rendezvényére (5)

készülnek a BARKA ülőkék a garden studioba rendezvényére (4)

készülnek a BARKA ülőkék a garden studioba rendezvényére (3)

A műhely nem titkolt célja, hogy önellátó legyen. Ennek egyik lépése, hogy a karácsonyi csomagok hozzávalóinak nagy része az alapítvány terápiás kertjében termett, itt történt a teák és fűszerek szárítása is, az AU workshop csodálatos meditációs és szárító kamrájában. A maacraft már eddig is alkotó, kreatív emberek hálózatát alakította ki, akik változatosan segítik a fiatalokkal való munkát. Az AU workshop szárítója mellett ilyen volt az Édességlabor, akik segítettek a legjobb süti elkészítésében vagy a csodás Cellux Csoport, akik közös workshopokat rendeztek a műhely dolgozóival.

AUW által épített fűszerszárító és meditációt kuckó (7)

AUW által épített fűszerszárító és meditációt kuckó (3)

AUW által épített fűszerszárító és meditációt kuckó (5)

Ajándék telve szeretettel

A csomagok úgy álltak össze, hogy a nyár ízeit konzerváló csomagok, tökéletes kellékei legyenek egy meleg, gyertyafényes, tökéletes téli estének. A maacraft bútoraival bizonyított minőség jelenik meg a minimalista fa, ünnepire festett dobozokon is, melyek újrahasznosíthatóak és csomaglóanyag mentessé teszik a karácsonyt. A tartalom pedig külön szót érdemel. Telt ízű gyógy- és herba teák, szörpök, fűszerek és omlós sütik, fa kínálók és fűszerek tele szeretettel, látványos, szintén újrahasznosítható csomagolásban. A műhely 4 mérettel is készült, ahol a legnagyobb csomag piknik kosárban érkezik, a legkisebb pedig apró gesztus értékű ajándékként is megállja a helyét.

A karácsonyi ajándékok mellett természetesen a műhely többi terméke is elérhető, a webshop mellett a nagyobb karácsonyi design vásárokon is, mint az Ajándék Terminál és a WAMP.

Maacraft webshop: maacraft.org