Boglárka Knitwear

A Boglárka Knitwear alapítója, Bakos Boglárka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd a tavalyi évben – már Rómában – indította el saját márkáját. A márka legfontosabb jellemzője az egyedi, kreatív és innovatív kötött anyagok létrehozása speciális technikák, eldolgozási megoldások segítségével. A luxus minőségű selyem fonalakból készült ruhák stílusa elegáns és érzéki.

BOGLARKA_2016_05

A Boglárka múzsája minden erős és magabiztos nő, aki céltudatosan alakítja az életét. Azok a nők, akik erőt merítenek múltbeli tapasztalataikból és előre, a jövőbe tekintenek. Pontosan úgy, ahogyan a márka új, innovatív anyagokat és stílust hoz létre, tradícionális elemeket is magába olvasztva.

BOGLARKA_2016_09

A 2016 tavaszi-nyári kollekció inspirációs forrása a charleston, illetve a luxust és eleganciát megidéző art deco stílus. Az art deco geometrikus formaalakítását a konstruktivizmustól, modern vonalait a futurizmustól kölcsönözte.

BOGLARKA_2016_06

A tervező célja az volt, hogy ezeket a mértanilag megszerkesztett formákat és egyenes vonalakat kötött öltözékké formálja; a geometriai megközelítés megfigyelhető a ruhák formáin és az anyagok szerkezetén is. A rojtok, a redőzött textíliák és a csillogó selyemszövet a 20-as évek világát eleveníti fel.

Fotó: Alice Gimmelli

Asszisztens: Alice Spinetti

Modell: Alessia Mirabelli

Smink: Eliana Cavallo