Magyar Design: PDSIGN

A PDSIGN formatervező stúdiót 2010-ben alapította Pataki Dávid és Sárközi Lilla. Pataki Dávid a stúdió tervezője, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fémműves formatervezőként. Az egyetemi évek alatt a tervezési feladatok sokszínűsége megalapozta a stúdió munkáinak széles spektrumát, amely ékszerektől tárgyakon, lámpákon, bútorokon át a belső terek tervezéséig és kivitelezéséig tart. A stúdió folyamatosan keresi az alternatív megoldásokat, technikákat, anyagokat, amelyek segítik a saját, manufakturális kivitelezést. A tervezőktől néhány bútort és egy lámpát láthatnak az érdeklődők az idei OtthonDesign kiállításon, április végén.

PDSIGN pad

„SZÁZTIZENEGY” pad

Ez a pad egy konceptuális bútorcsalád része, amelynek minden egyes darabja az alapanyagául szolgáló, házbontásból megmentett, újrahasznosított gerendán található évgyűrűk száma után kapta a nevét. Tisztelgés ez a sokat látott anyag iránt, és egyben figyelemfelhívás az időtálló értékek keresésére és megóvására. Ez a fa a lebontott ház kora és az évgyűrűi alapján az 1700-as években volt csemete. Mindezeknek a tényeknek a tükrében a lehető legkevesebb beavatkozással lett kialakítva az ülőfelületként szolgáló szabálytalan gerenda, amitől szándékosan jól elkülönülnek a sötét, egzakt gőzölt akác lábak.

03

„BARBAR” ülőke

A gőzölt akác vagy tölgyfa ülőke durva, nyers, szélezetlen, fűrészelt felületű alapanyagokból, minimális alakítással készült, utólagos felületkezelés nélkül, így a használat közben az anyag tovább változik, érik.

fullmoon_verz_aukcios

„fullMOON” mini függőlámpa

A lámpacsalád új, kisméretű darabja, nagytestvérének 2 féle rombusz alapeleméből áll össze. A polipropilén fólia alkatrészek fűzéssel kapcsolódnak egymáshoz. A lámpa megjelenésével az űrtechnológia hőskorának szerkezeteit idézi.

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01