Magyar Design: MOHA design

Molnár Ádám és Bócsi Péter design stúdiójában beton tárgyak készülnek. Olyan funkcionális betontermékek, melyek egyedis​égükkel és nagyszerűségükkel épülnek be a mindennapi életbe: lakberendezési tárgyak, lámpák, órák, burkolatok és ékszerek. Olyan elérhető designtermékek​megalkotásán dolgoznak, melyek prémium értékkel​ bírnak.

02

Annak ellenére, hogy olyan anyaggal dolgoznak, ami hétköznapinak, ridegnek és barátságtalannak tűnhet, a nyers betonból készült tárgyakat mégsem ezek a tulajdonságok jellemzik.

“Valljuk, hogy a betonhoz való szenvedélyes hozzáállásunkkal, örök kísérletezéssel és fejlesztéssel​kiaknázhatjuk az anyagba ágyazott lehetőségeket. Szüntelen kutatjuk azokat a területeket, ahol a betont hasznosan fel tudjuk használni, ahol színesebbé teszi a mindennapokat. Mivel azt gondoljuk, hogy az ellentétek harmóniájától él igazán az anyag, különböző felületekkel kísérletezünk,​és előszeretettel ötvözzük más anyagokkal,​mint a fém, a fa vagy a textil” – mondják a tevezők.

07

A MOHA design munkáit az Otthon Design kiállításon is láthatják az érdelődők – a márka két legnépszerűbb tárgya a Polygon óra és a Blump függőlámpa mutatkozik be a kiállításon.

A Polygon óra számlapján kidomborodó kristályszerű vonalrendszer által rajzolódnak ki az időegységek. A beton óratest tölgyfa mutatóval lett szerelve. Ennek az ambivalens anyagtársításnak köszönhetően a sokak által ridegnek ítélt beton meleg, és barátságos érzetet kelt. Az óra szerkezete halk, kiváló német minőségű alkatrész. Az óra 30 cm átmérőjű, 2,5 cm vastag és 2,3 kg súlyú.

08 09

A másik termék a Blump nevet kapta, mely egy függesztékes betonlámpa. A lámpatest kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen szerelhető legyen. A nyakrészbe épített sárgaréz elem jelzi a magas minőségre való törekvést. Különböző színű és textúrájú textilkábellel készül a lámpa, mely led izzóval kapható.

04 03

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01