Magyar Design: Codolagni

A Codolagni az egyik legizgalmasabb és legsikeresebb hazai bútormanufaktúra, tárgyaik nagy népszerűségnek örvendenek a külföldi piacon is. A márkát 2009-ben alapította Kodolányi Gábor és Halász Katalin. Kisszériás bútoraik és kiegészítőik már online is kaphatók. A kisszériás gyártás által teremtett személyesség és egyediség jellegét megőrizve magas minőségű anyagokból állítanak elő szuperesztétikus tárgyakat, megőrizve az alkotás örömét. A gyártás minden egyes fázisát személyesen ellenőrzik gondoskodva arról, hogy minden apró részlet tökéletes legyen.

Mood set Codolagni  (11)

A tervező Kodolányi Gábor munkáit gyerekkori tárgyi emlékei és utazásai inspirálják. Egyszerű tárgyak újragondolása és azok luxuskörnyezetbe helyezése különlegesen izgalmas kihívást jelent számára. Tapasztalata szerint ha alaposan megismerjük egy tárgy karakterének legmeghatározóbb vonásait, majd anyagát, felületkezelését, kárpitozását a kortárs tárgykultúrához alakítjuk, egészen új perspektívából tudunk rátekinteni.

Mood set Codolagni  (6)

A 19-20. századforduló Amerikára jellemző pezsgés, kibontakozóban lévő filmes kultúrája és az amerikai vidékre jellemző egyszerűség ihlette az Ashton kollekciót. Klasszikus formai értékek és az optimizmus jellemzi.

 Codolagni Ashton Dining Table (pp) Codolagni Ashton Floor Lamp (pp) Codolagni Ashton Pendant Lamp (pp)

A Nilson kollekció darabjait a skandináv szellemiség inspirálta. Az elbűvölő egyszerű és praktikus tárgyalkotás eredményeként olyan darabok születtek, melyekre jellemző az időtlenség és a generációkon átívelő szellemi értékek halmozása. Elemeinek használatával puritán, de mégis emberközeli belső terek hozhatók létre.

 Codolagni Nilson Rack (pp) Codolagni Nilson Screen with Top (pp)

A Nubo bútorokat a felhők könnyed lebegése inspirálta. A tompított, finoman aszimmetrikus poligon formák felhők körvonalait idézik. Az alkalmazott anyagok és színek könnyed, lágy képet mutatnak és arra a merengésre sarkallnak bennünket, amit a nyári felhők suhanása közben élünk át.

 Codolagni Nubo Coffee table (pp c) Codolagni Nubo Coffee table (pp2)

Az axonometrikus képalkotás ás és térhatás lehetősége adta a Qub kollekció inspirációját. Érdekes lehetőség a térbeliség reliefszerű megfogalmazása, ami egy 2,5 dimenziós valóság. A 3D hatás a tónusokkal, felület struktúrákkal vagy az alkalmazott színekkel érhető el. Fontos eleme a tárgyaknak a fő nézeti asszimmetria, ami sebességet, haladási irányt ad a tárgyaknak.

Codolagni Qub Wall Lamp (pp)

A Codolagni márka legújabb bútorai bemutatkoznak a Magyar Design kiállításon április elején, a Hungexpo-n!

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01