Magyar Design: YUCEE CUBE

Korpai Judit építészhallgató a MOME-n, a BA képzés másodévének első féléves tervezési feladata keretében tervezte és hozta létre a YUCEE CUBE elnevezésű flexibilis ülőbútort.

05k

A bútor tervezésének kiinduló pontjául a tervező saját szakmája szolgált – az építészek ugyanis általában gyakran egész nap egy helyben ülnek az íróasztalnál, ami nem csupán kényelmetlen, de ergonómiai szempontból kifejezetten káros élettani hatású.

07k

“Egy olyan szék megtervezése volt a céljom, amely az ülési pozíciók megváltoztatására reagál, ám még sem kell arra figyelni, hogy netán felborul vagy elgurul az ember a székével. A kocka forma biztosítja a stabilitást, és egyszerű, letisztult megjelenést külcsönöz a széknek. A szék ruganyossága által helyesebb lesz a tartásunk és hosszabb ideig lesz kényelmes az ülés” – mondja Judot az ülőkéről. 

korpai_judit_yucee_1 03k 02k

A YUCEE CUBE ülőbútor sok más szuper MOME-s évközi és diplomamunka mellett élőben megtekinthető és kipróbálható az idei Otthon Design kiállítás fiatal magyar tervezők munkáit felvonultató tárlatán!

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01