Újra-tervezés a Printában

Úgy tartják, hogy a szervezet hét évente teljesen megújul. A Printáé valóban újjászületett az idei bűvös évfordulón. A Printa Budapest egyik legmenőbb designboltja, melynek fő profilja a kezdetektől változatlan; öko-dizájn és szitanyomott grafikák jellemzik, most az AU Workshop munkájában kapott nagyszerű, új enteriőrt.

IMG_7090

Az üzlet filozófiájához híven az egyre sebesebb környezeti változások még elkötelezettebb fellépésre ösztönzik az alapítókat a tudatos és fenntartható tervezésben. Ahogy mesélik, az évek során egyre biztosabbak lettek céljaikban, így a belső tér arculatváltása is megérett.  Az AUW (Architecture Uncomfortable Workshop) tervezői és kivitelezői munkásságát ismerve biztosak voltak benne, hogy a megálmodott teret a fiatal építész-tervezők nem csupán sikeresen, de a márka szellemiségéhez hűen valósítják majd meg.

IMG_7132

“Biztos natúr vázat és jól variálható elemeket képzeltünk el. A sok sötétebb tónusú tölgyfa, a nyitott terek és az egységes natúr fabútorok egész közel hozták a természetet. A bemutató asztalokra helyezett átlátszó hullámtető olyan érzést kelt, mintha a termékek a vízen lebegnének. A kávézó asztalok csipketerítő helyett fafaragásos szegély mintát kaptak, a kisebb polcok hullámzó széle szintén ezt a hatást kelti. Az álmennyezet lebontásával a tér felfelé is megnyílt. A fénycsöveket újrahasznosítva a falra szerelt állítható világítási rendszert alkottunk. A tiszta fehér belső tér különösen jól kiemeli a dizájn termékeket” – mesélik a tervezők az elkészült vadonat új belső térrel kapcsolatban. 

IMG_7120 IMG_6883 9

Tervezés és kivitelezés: Architecture Uncomfortable Workshop

Képek: Bence Mladin