Blum & Wolf

Pongrácz Farkas Plümo lámpáit először a Ringier irodaházban szúrtam ki ezer éve, anno kissebb nyomozást követően jutottam el hozzá, az óta a lámpacsalád több új taggal komplett kollekcióvá bővült és Blum & Wolf néven kínálja termékeit.

9k=

A Plümo kifejezés a magyarban honosodott, jelentése dunyha, lábdunyha. Az ablakba szellőzni kirakott dunnához, párnához egészen hasonlít a Plümok formája. A Plümo rugalmas, fényáteresztő, hőálló műanyag lemezből egyszerű hajtásokkal áll össze. Formája feszes és finoman ívelt. A tárgy funkcionális, és minimális anyagot használ a természet erőforrásaiból. A felületet alkotó lemez könnyedén cserélhető más színűre vagy grafikájúra, így adva új karaktert a fénynek és a tárgynak. Ez a karakterváltás valójában egy új bunda a Plümon, mégis egyfajta megoldást jelenthet az eldobható világ megújulási igényére, minimális hulladék keletkezése mellett.

Poppy-1-db-185x65x35

A Plümo család első eleme, a több színben kapható függő változat álló verzióban is elkészült, melyet az évek során a Möbio, a Loop, majd az Angel Pillow elnevezésű lámpák követtek. A Möbio és a Loop lámpák gyönyörű, organikus csavart formája vékony fa furnérból jön létre, míg az Angel Pillow vékony, ám rendkívül tartós papírszerű tyvek anyagból készül. A lámpatestek különlegessége, hogy a direkt és az átszűrődő fényük játéka egyedi hatást, otthonos hangulatot teremt, szívet melengető fényt ad, tiszta formájuk nappal is gyönyörködtet.

ok4 vilagos-nagy-margo- 2Q==

A Blum & Wolf lámpái élőben is láthatóak az Otthon Design kiállítás Magyar Design tárlatán. Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01