Vegyük komolyan a játékot! – AWARE SS 2016 – Gyerek kollekció

A fast fashion nemcsak ránk felnőttekre van hatással, hanem a kicsikre is. A gyerekek folyton növésben vannak csakúgy, mint az óriási választék, aminél főként az olcsó előállítási költségeket és a gyengébb színvonalú anyagok felhasználását részesítik előnyben a divatcégek. A Printa idei gyerek ruhakollekciója a fenntartható életmódra hívja fel a figyelmet; minőségi anyagokból készült darabjai jól bírják a gyűrődést, és időtálló ’oversized’ modelleibe a kicsik akár 2-3 éven keresztül is bőven beleférnek.

DSC_6896kDSC_6862k DSC_7603k

Az anyagok minősége mindig fontos szempont a Printánál; egy magyar kötödében keletkezett káros színezékektől még mentes pamutmaradék újrahasznosításával jutottak hozzá a nyersanyaghoz, mely kevesebb energiafogyasztással és környezetszennyezéssel jár. A natúr pamut mellett, használt férfiingekből is készültek ruhácskák. Az újonnan festett textilek általában olyan ártalmas anyagokat tartalmaznak, amelyek csak számos mosás után oldódnak ki a szálakból. A már használt darabok kellő mosáson estek át ahhoz, hogy ezzel már ne kelljen számolniuk a gyártás során. A különböző printek nem a mérgező anyagokat tartalmazó plastisollal, hanem környezetkímélő vízbázisú festékekkel készülnek.

DSC_7308k DSC_6919k DSC_6648k

Az idei ruhakollekció darabjai igazi streetwear stílusban készültek vagány, bevállalós gyerekeknek. Az absztrakt nyomatok vidámak és játékosak, a biciklis minták a mozgásra hívják fel a figyelmet, a bolondos fejek grafika pedig a Printa legfiatalabb művészének alkotása (Áron csupán 6 éves). A lányka kötény- és tulipánruha divatos és szellős viselet a melegebb napokon. A bővebb szabású nadrág vagy leggings, továbbá a printelt sálak a kicsit hűvösebb időben viselhetők.