Youth in Design – Ünnepeljük együtt idén is a Design Világnapját!

A Design Világnap fókuszában idén a fiatalság jövőformáló energiái állnak. Az idei Design Világnap az International Council of Societies of Industrial Design megújítását is jelképező új nevének – World Design Organisation – bevezetését ünnepli, építve a design 2015-ben közösségileg megújított fogalmi meghatározására. A rendezvény a Design Hét Budapest bevezető eseménye.

dvn_2016_plus

A Design Világnap idén Budapesten két napos programmal várja az érdeklődőket: 2016-ban a rendezvény fő témája a ‘Youth in Design’, ehhez kapcsolódik egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés a fiatal designerek társadalmi felelősségvállalásáról és a design új, társadalomformáló megközelítéséről. Emellett részt vehetnek egy különleges gyárlátogatáson a Varinex 3D nyomtatással foglalkozó üzemében, ahol kiderül, hogyan működik egy 3D nyomató és 2016-ban mire képes a technológia. A Design Világnaphoz kapcsolódik a MOME+ programsorozat zárórendezvénye is, valamint bemutatkozik a Budapest Design Map idei kiadása és a Start Up Guide legfrissebb verziója

dvn_2016_3

PROGRAM:

Június 28., 15.30 – Printelj Valóságot! – Gyárlátogatás a VARINEX Informatikai Zrt. 3D nyomtató üzemében

Helyszín: 1106 Budapest, Fehér út 10., 36-os épület

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Jelentkezni 2016. június 24-ig ITT lehet!

A résztvevők megismerhetik a 3D nyomtatás iparágának jelenét, a különböző nyomtatási technológiákat, továbbá sokak számára elképzelhetetlennek tűnő nyomtatott termékeket láthatnak a digitális gyárban. Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy milyen új dimenziókat feszeget a 3D nyomtatás a szellemi tulajdon kezelése szempontjából. 

Június 29., 18:00 – MOME+ kerekasztal-beszélgetés

Helyszín: Anker’t – 1061 Budapest, Paulay E. u. 33.

A design fogalma az elmúlt évtizedekben átalakult, kiszélesedett, funkcionális tárgytervezésből problémamegoldó folyamattá, gondolkodásmóddá vált, amely emberközpontú, szociálisan érzékeny, életminőséget javító stratégiákban ölt testet. A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei fiatal hazai designerek, akik a társadalmi felelősségvállalás és a design közös metszetében alkotnak.

Beszélgetőtársak:

Szalkai Dániel – Maacraft – The social workshop

Czigány Márkó – B-terv csoport

Alberto Vasquez – Igendesign

Daubner Anna – Anna Daubner

A beszélgetés moderátora Tornyánszki Éva, alapító, Kultúrgorilla

Június 29., 20:00 – MOME+ Záróbuli

Helyszín: Anker’t, 1061 Budapest, Paulay E. u. 33.

Részletes program és az esemény Facebook oldala ITT található.

További információ (Design Világnap): icsid.org