Peak

A Design Hét Budapest alkalmával mutatkozik be Ungár Fanni, a Design Habit tervezőjének új lámpakollekciója, a PEAK. Az Élfény designkiállítás célja, hogy bemutassa a PEAK Lámpakollekciót inspiráló hátteret, és hogy a közönség számára is valamelyest átélhetővé tegye a tárgyalkotás hátterében álló folyamatokat.  Ezáltal a látogatók előtt a kereskedelem helyszínein kevésbé hangsúlyos információk is feltárulnak a designtermékről. A kiállított alkotások túlmutatva termék-voltukon az ember természethez való viszonyát is fókuszba hozzák.

4_web_Ungar_Fanni_PEAK_Lampakollekcio_Tryglav_ezust

Ungár Fanni formatervezőként leggyakrabban belső designnal, bútor- és világítástervezéssel, illetve ideiglenes térinstallációkkal foglalkozik. Célja a tiszta, kommunikatív és lendületes formák kialakítása. Anyaghasználatában kiemelt szerepet kapnak a számára karakteres és eredeti nyersanyagok, a technológia kiválasztása során pedig meghatározó szerepű a hosszú távú megoldást kínáló, fenntartható szemlélet. 2015 óta saját koncepciója és tervei alapján alkot, építi termékskáláját.

5_web_Ungar_Fanni_PEAK_Lampakollekcio_Cerro_Torre_arany 2_web_Ungar_Fanni_PEAK_Lampakollekcio_Tryglav_arany 3_web_Ungar_Fanni_PEAK_Lampakollekcio_Seceda_es_Cerro_Torre

Legújabb terméke a PEAK Lámpakollekció, amit a sziklás hegycsúcsok éles kontúrjai inspiráltak. A kollekció mindhárom darabja olyan karakteres csúcsokról kapta nevét, mint az olasz SECEDA, a dél-amerikai CERRO TORRE, vagy Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, a TRIGLAV. A tiszta természeti formák inspirálta geometrikus design energiatudatos megoldást kínáló LED fénysorokkal párosul.

A kiállítás mellett filmvetítés is várja a látogatókat.

Élfény – Ungár Fanni formatervező kiállítása

2016.9.23 – 2016.10.01.

Megnyitó: 2016. szeptember 23. péntek 18.00

Helyszín: Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény
1092 Budapest, Ráday u. 18. (bejárat az Erkel u. 15. felől)

kedd-péntek: 12.00 – 18.00 szombat: 10.00 – 14.00