IKEA – Place for your future

Különleges tematikus workshoppal kedveskedik az IKEA a látogatók számára, időről-időre újabb közönséget célozva meg: ezúttal diákoknak szervezett az IKEA Magyarország izgalmas alkotó délutánt, melynek keretében a résztvevők inspiráló, kreatív ötleteket megismerve álmodhatták meg saját ideiális, multifunkcionális életterüket. Az ötletek kollázsok formájában születtek meg, melyek közül a szakértők által kiválasztott legjobb munka megalkotója értékes vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, és az áruház munkatársainak segítségével valóra válthatja megálmodott enteriőrjét.

A “Place for your future” elnevezésű workshop keretében most első alkalommal várta az érdeklődő fiatalokat az áruház két lakberendező munkatársa, akik egy igazi fiatal felnőtt élettér különféle funkcióira és az azok számára ideális lakberendezés ötletekre fókuszálva mutattak inspiráló megoldásokat, melyekkel egy nappali pillanatok alatt hálószobává, vagy munkahellyé alakítható.

ikea2

ikea3

Az egész délutánt felölelő workshop egy prezentációval indult, melynek vetített képei különféle kreatív és rendkívül praktikus megoldás felvonultatásával adtak ötleteket a rendszerezés problematikus feladatának megoldására, a saját személyiséget tükröző, otthonosságot suggalló személyes élettér kialakítására, mely rugalmas és többfunkciós megoldásainak köszönhetően épp úgy alkalmas arra, hogy fergeteges buliknak adjon otthont, mint hogy vizsgaidőszakban fókuszált figyelmet követelő munkavégzést tegyen lehetővé.

Az urbanizációs tendenciákkal, az egyre népesedő városokkal, az ebből adódó egekbe szökő ingatlanárakkal és tendenciózus módon csökkenő méretű személyes életterekkel, mint aktuális lakberendezési kihívásokkal sokat foglalkozik az IKEA. Emellett az áruház tematikájának szintén kiemelt fókuszát képezi a rugalmasság, a városi nomád életmódhoz alkalmazkodó tárgyi és funkcionális megoldások, a kis helyen többféle funkciót ellátó, jellemzően mobilis bútorok. Azok számára, akik nem tudnak részt venni az élő workshopokon, az IKEA weboldala számos okos ötletet és tanácsot kínál, természetesen midezt a skadináv esztétika jegyében!

A prezentációt követte aztán az igazán izgalmas rész: a résztvevők azt a feladatot kapták, hogy a rendelkezésre bocsátott rengeteg katalógusból, magazinból, textilíából és papírokból állítsák össze személyes moodboradjukat, azaz a lakberendezők és tervezők által az ötletelés fázisában előszeretettel alkalmazott hangulattábkájukat, mely közvetíti az elképzelt álomszoba, vagy élettér meghatározó stílusát, hangulatát, színvilágát, s ezáltal a tér összbenyomását.

A szeminárium résztvevői arra a kérdésre adtak választ kollázsaikkal, hogy mit alakítanának át saját életterükben, ha az IKEA segítségével megvalósíthatnák az elképzelésüket, és azt kell mondjam, ötletből nem volt hiány, melyet az áruház lakberendező munkatársai nagy érdeklődéssel hallgattak, majd végignéztük az elkészített vizuális koncepciókat, és az alkotók elmondták, hogyan és miért alakult úgy az ő személyes kollázsuk, ahogy éppen.

imgp5157-1 iukg4953 imgp5145-1img_89192img_8921

Az elkészült munkák közül az IKEA lakberendezői fogják kiválasztani azt a nyertes alktotást, melynek elkészítője 100 000 Ft értékű IKEA-ajándékkártyát kap, melyet a tervben szereplő termékek megvásárlására fordíthat. A szoba gyakorlati átalakításában, illetve a termékek megvásárlásában pedig segítségére lesz az áruház egyik tapasztalt lakberendezője. Az eredményekről és a megvalósult elképzelésekről is beszámolunk hamarosan!