Clever Fox’s Tales about the Universe

Farkas Róbert illusztrációval és animációval foglalkozik és kiskora óta rajong a világűrért, nem csoda hát, hogy alkotói profilja számára az Astronaut nevet választotta. A rajzolás mellett a legszívesebben könyveket olvas asztrofizika témában, innen jött a Clever Fox’s Tales about the Universe című trilógia ötlete. Az óta, hogy megszületett Fanni nevű kislánya, Robi egyfolytában azon gondolkozott, hogyan fog neki válaszolni, ha egyszer megkérdezi: “Apa, mi az a millió fényes pont a fekete égbolton?”

05

A Clever Fox könyvsorozat 3-5 éves gyerekek és szüleik számára készült, akiket lenyűgöznek az univerzum csodái. A sorozat nem oktató célú, sokkal inkább az érdeklődés felkeltésére törekszik. Jóllehet a könyv tematikája elsőre nehezen érthetőnek tűnik, Robi hisz benne, hogy játékos történetekben elmondva nem lehetetlen érthetően mesélni az univerzum működéséről. A főhősök rövid párbeszédei mentén a gyerekek saját nyelvükön elmondva ismerkedhetnek meg a fizika alaptörvényeivel.

A könyvsorozat alkotói néhány nappal ezelőtt egy Indiegogo kampány keretében közösségi finanszírozással kezdtek támogatókat keresni a könyvek kiadásához. A könyvkiadás nem egy olcsó mulatság, éppen ezért remek ötlet a közösségi finanszírozás modellje, főképp egy ilyen kedves projekt esetében, amit nem lehet nem szeretni!

02 06

“Pénzre van szükségem, ráadásul elég sokra! Az a célom, hogy kiadhassam a könyvemet minél több nyelven, hogy eljuthasson a világ minden tájára. Az a jó hír, hogy együtt ezt meg tudjuk csinálni, ha minél több támogatóra lel a kezdeményezés. A támogatásokért 3D nyomatott figurákat és kézzel rajzolt illusztrációkat küldünk cserébe” – mondja Robi a kampányról.

Támogassuk együtt Robit, hogy megvalósíthassa az álmát! 25 $-os támogatásért cserébe megkapjuk az elkészült könyvet, afölött pedig a könyv mellé 3D nyomatott kisrókát is kapunk! Itt tudtok csatlakozni a kampányhoz: www.indiegogo.com/projects/clever-fox-s-tales-about-the-universe