Anuka

Megérkezett a hazai piacra az ANUKA, Bieder Anikó, Gelsei Balázs és Óvári Andrea textilmárkája gyerekek számára. A tervezőcsapat különleges igényességgel, szuper minőségű anyagokból készít gyönyörű kiegészítőket, szeretni való textilbútorokat első sorban gyerekeknek, bár a majmos szőnyeget, vagy az állatmintás díszpárnát bármikor örömmel elfogadnánk!

anuka_racmolnar_milan9100
Fotó: Rácmolnár Milán

anuka_lowres_27 anuka_lowres_04

Bieder Anikó és Gelsei Balázs közös munkája hosszú múltra tekint vissza – 10 éve dolgoznak együtt saját grafikai stúdiójukban. Óvári Andrea textiltervezővel hármasban fogtak bele lakáskiegészítők tervezésébe, ebben nagy szerepet játszott Andrea szakmai tapasztalata is, melyet egy nagy ruhagyár tervezőjeként gyűjtött be hosszú évek alatt, s emellett saját cégében textiltervezéssel foglalkozik lassan tíz éve. (A tervezőkkel egyébként a NeighbourArt magazin készített egy hosszabb interjút, itt olvasható!) Az együttállás igen szerencsés: a jó minőségű anyagok, a kortárs gyerekbarát formák és a szellemes grafikák együttese varázsolja a kollekciót igazán különlegessé és egyedülállóvá a hazai piacon.

anuka_lowres_21 anuka_lowres_24 anuka_lowres_22anuka_lowres_02

Az Anuka márka tervezői is hisznek abban, hogy a vizuális környezet alapvetően meghatározza közérzetünket és ez épp úgy igaz a gyerekekre, mint a felnőttekre. Ebben az igényes szellemben hozták létre öt szín mentén első kollekciójukat, melynek darabjait – kisbútorokat, kreatív dekorációs elemeket, textileket és lakberendezési kiegészítőket – ízléses összeállításokban mutatnak be, hiszen a kollekciók elemei összhatásukban mutatkoznak meg igazi valójukban és így közvetítik hűen az Anuka szellemiségét.

anuka_lowres_20

Egy gyerekszoba számos varázslatos kincset rejt magában, amit a tervezők a maguk alkotta állat – és természetközeli egyedi motívumokkal, illusztrációkkal tesznek még izgalmasabbá. A kollekció darabjai főleg filcből, az ANUKA kedvenc alapanyagából készülnek, de emellett számos különféle anyagot, színt és saját tervezésű mintát is találunk a klassz termékek között, melyek mostantól elérhetőek az ANUKA webshopjában!