IKEA Xmas

Azt hiszem, a legtöbbünk számára az egyik kedvenc kötelező kör karácsony előtt az IKEA, én idén ezt igyekeztem még a főszezon előtt megejteni, így volt időm nézelődni, meg is találtam az idei kedvenceket a fekete-fehér és natúr színvilág ihletésében. Nem volt egyébként nehéz dolgom, mert az idei karácsonyi kollekció a 19. századi svéd folklór letisztult természetességének ihletésében készült – ez a szellemiség köszön vissza mind a felhasznált anyagokban, a kollekcióhoz használt színekben és a termékek kialakításában is. A hangsúly idén a visszafogottságon van, így inkább a természetességtől és nem a csillámtól ragyog majd a karácsonyfa. Az IKEA azokra is gondolt, akik a tradícióknak megfelelően díszítik fel otthonukat, ők bátran elmerülhetnek a gömbdíszek, virágok, baglyok és más kedves formák kavalkádjában, melyek persze mind elérhetők a hagyományos karácsonyi színekben is.

fullsizerender-14
VINTER hópihe függődísz, 595 Ft
fullsizerender-10
STOCKHOLM tál, 5.990 Ft
fullsizerender-8
RÖRD 3 db-os dekorációs készlet (a mókus lemaradt a képről), 2.990 Ft

A karácsonyi hangulat egyet jelent az ünnepi fényekkel – legyen szó karácsonyfadíszről, vagy ünnepi dekorációról, néhány lámpással, mécsestartóval, vagy gyertyával különeleges atmoszféra varázsolható a lakásba. A kedvenceim ezen a téren is a monokróm árnyalatok és a természetes anyagok, ilyen szemmel keresve is számtalan klassz dekorációt találunk a kínálatban. A különféle függődíszek és áttört burák izgalmas fény-árnyék játékkal gyönyörködtetnek a szoba félhomályában.

fullsizerender-7
TOPPIG gyertyalámpás tömbgyertyához, 2.990 Ft
fullsizerender-9
STRÅLA, függőlámpa ernyő, 4.990 Ft
fullsizerender
STRÅLA 12 db-os dísz világító füzérhez, 1.500 Ft

A karácsony legjobb része a vendégvárás: a napokon át tartó sütés-főzés egyetlen értelme, hogy szertteinket rendesen megetessük, és az egész éves rohanás után végre nyugodtan tudjunk egy kicsit együtlenni az ünnepi asztal körül. Az IKEA karácsonyi kollekciójában rengeteg ünnepi konyhai kiegészítőt és vendégváró dekorációs megoldást találunk idén is. És ha már vendégvárás – miért is ne adjunk a karácsonyi vacsora emlékére egy apró ajándékot, ami emlékezteti a vendégeket a közösen eltöltött meghitt percekre? A virág mindig szuper ajándék, én pedig a rengeteg lehetőség közül biztosan a friss jácintokat választanám!

fullsizerender-4

fullsizerender-11
Cserepes jácint, 295 Ft

A karácsonyi előkészületek legkedvesebbike az ajéndékcsomagolás és a karácsonyfadíszítés, főleg a hozzám hasonló papírmániások számára! A filcből és textilből készült vörösbegy és gomba függődíszek már évek óta kedvenceim, és ahogy látom, nem csak nekem, mert évről-évre újra kapható karácsonykor, aminek mindig nagyon örülök!

fullsizerender-12
VINTER függő dekoráció, 6 db gomba, 1.990 Ft
fullsizerender-13
VINTER 3 db madár függődísz, 1.990 Ft

Az pedig egészen biztos, hogy az IKEA-ban kaphatók a legszebb csomagolópapírok és hozzájuk tartozó papírdekorációs kiegészítők. Csupán egy ollóra, ragasztóra és papírra, valamint színben harmonizáló szalagokra lesz szükségünk, hogy igazán szép karácsonyi öltözetet varázsoljunk az ajándékoknak. A natúr és a fekete igazán divatos, és a végeredmény garantáltan mutatós lesz. Használhatjuk bátran a tavalyról megmaradt csomagolóanyagokat, melyeket kombinálhatunk az idei friss szerzeményekkel. A gyönyörű papírokból a csomagolás mellé hajtogathatunk ajándékkísérő díszeket, vagy nagyobb karácsonyfadíszeket is. Ezen a linken lépésről-lépésre megismerhető a papírcsillag készítésének minden apró fázisa, a csillag méretét a papírcsíkok vastagsága határozza meg.

fullsizerender
Vinter csillag függődísz, 1.490 Ft I Vinter fekete csomagolópapír, 5m, 595 Ft I Vinter 3 db-os csomagolópapír szett, 3m, 1.290 Ft

Nagyon jó karácsonyi készülődést és stresszmentes beszerzőutakat kívánunk Nektek!