A KÉK bemutatja: C10 India Pale Ale

Mivel lenne jobb alapozni, mint az első magyar építész sörrel? A KÉK – Kortárs Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulójára ezzel az egyedülálló lehetőséggel lepi meg közönségét, pártolóit és nem utolsó sorban az alapítókat is. Azért választották ezt a rendhagyó ünneplési módot, mert a KÉK sem egy hagyományos szervezet. Nyitott kulturális központként és szakmai műhelyként szerintük az építészet közösségi ügy, azért dolgoznak, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyék.

bjp_4281

Az elmúlt 10 évben mintegy 500 eseményt szerveztek, melyeken több mint 250.000 látogató fordult meg. A KÉK Budapest100 fesztiválját a The Guardian Európa legjobb kulturális eseményei közt tartja számon. Ők indították útjára a budapesti közösségi kerteket, az 50 kiadást megélt Pecha Kucha Nights Budapest esteken pedig eddig több száz fiatal tervezőnek nyújtottak bemutatkozási lehetőséget.

bjp_4294 bjp_4312 bjp_4310

Az alapítók úgy gondolták, itt az ideje, hogy minderre együtt koccintsunk. Abban, hogy ezt ne akármivel tegyük, Kiss Miklós grafikusművész és a kézműves sörgyártás magyarországi fenegyerekei: a Hübris valamint az Élesztő Sörműhely voltak a KÉK segítségére. Így született meg az első építész sör. A C10 egy amerikai típusú IPA. Gazdag, mélyarany színe sejteti, hogy nem hétköznapi ital. Öt különböző komló gyümölcsös aromája kíséri az elegánsan száraz kortyérzetet, egészen a bizsergetően keserű lezárásig. Kemény, mint a beton, mégis kellően könnyed. Kiváló alap, amire nyugodtan építhetünk. A különleges sörhöz különleges alátét dukál – a C10-hez a VPI Betonmanufaktúra tervezett egyedi söralátétet. A C10 megvásárlásával a KÉK működéséhez járulahtunk hozzá.

bjp_4292 bjp_4492


A C10 sörökhöz a Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.), nyitvatartási időben, hétköznap 9 és 18 óra között juthattok hozzá.

 

Fotó: Jaksa Bálint

Honlap: Édes Balázs

Gyártja: Guri sörfőzde (Sörker-T Kft. | 5130 Jászapáti, Lóczi u. 3.)

Összetevők: víz, maláta, komló, élesztő