müskinn X ZINA collection

Megérkezett a müskinn új táskakollekciója, amely a ZINA csoporttal együttműködésben valósult meg. A nőfokuszú, női energiákra alapozott összművészeti alkotás mindamellett, hogy környezeti problémákat boncolgat, felrúgja a kortárs női szépségideált és megteremti saját, testpozitív esztétikáját. Szombat Éva kampányfotó-sorazatában sűrűsödik össze mindaz a gondolatiság és sok-sok kreatív terület – táskadizájn, illusztráció, fotográfia, díszletdizájn – amelyet az együttműködés megteremtett.

MuskinZina10 MAJA.graphics

MuskinZina11

A müskinn alkotói műhely kiegészítőket, elsősorban táskákat készít. Kollekcióit együttműködésekre építi, melyek során inspiráló személyekkel, vagy csoportokkal dolgozik  együtt. Így születnek meg sokféle témát, gondolatkört feldolgozó kollekciói. Az aktuális kollekció társalkotója a Zina hébe-hóba megjelentetett rajz- és képregény antológia alkotócsapata, melynek legfontosabb ismertetőjegye a folyamatos megújulás.

MuskinZina06 PETRA.graphicsMuskinZina07

A müskinn X ZINA táskái és grafikái epizódokat villantanak fel lehetséges jövőkből. A jelenetek szuperhőse Zina, aki képes felvenni a harcot mutáns állatokkal, az óceánok szennyezésével vagy akár kiselejtezett ruhákkal, melyek szörnyekké válva állnak bosszút az emberiségen egy napon. Az együttműködés során a téma közös volt, a ZINA csoport hozta a színeket és a formákat, a müskinn pedig az anyagokat és a funkciót.

MuskinZina08 KATA.graphicsMuskinZina09 MuskinZina05 LUCA.graphics MuskinZina04

A táskák vegyes anyagokból készültek. Az egyes modellekben egymásnak feszülnek a természetes és mesterséges, az újrahasznosított és nem újrahasznosított anyagok. Feladatuk pedig, hogy felvértezzék Zinát a mindennapi harcra, bármiféle jövő is vár rá. A történetek Szombat Éva kampányfotó-sorazatában kelnek életre. A képek magukba sűrítik az együttműködés eszenciáját, a játékosságot, a funkcionalitást, az elképzelt világokat és történeteket, a környezeti és társadalmi érzékenységet és a sok-sok kreatív terültetet, amely a kollekcióban teret nyert.

MuskinZina03CSENGE.graphics MuskinZina02

A fotók modelljei a ZINA grafikusai voltak, akik így a maguk által elképzelt és megrajzolt szuperhősnőket testesítik meg. A képsorozat így egy testpozitív kiáltványként is értelmezhető.

A kollekció darabjai a márka webshopjában kaphatók!

Fényképek: Szombat Éva

müskinn csapat: Sziládi Noémi, Tóth Eszter, Rakovszky Zsófia

modellek / a ZINA alkotói: Csató Csenge, Lovrity Anna Kata, Marjai Petra Lilla, Szakadát Maja, Tóth Luca

Styling: Ivanyiv Krisztina

Haj: Iglódy Judit Zorka

Smink:  Keserű Barbara