NUBU SS’17

A NUBU 2017-es tavaszi-nyári kollekciója talán az eddigi kedvencem a márka életművéből. Alapszíneken kívül – fekete, fehér és bézs – nem nagyon látunk mást, talán némi púder színt és mályvát itt-ott. A stílus egyszerre letisztult minimalista, nőies, és irtó vagány. Sokadjára nézem a lookbook-ot, de nemigen találok olyan darabot, aminek ne örülnék teljes szívből!

 

A kollekciót Füzesi Heierli Zsuzsa képzőművész kerámiái inspirálták. A lyukacsos szerkezetű, organikus, gyűrt formákat gondolták tovább és vetítették ruhákra a tervezők.

Zsuzsa Füzesi - Double-Loopp 1., 45x39x38cm A kerámiák felületeit idézi a kollekcióban a gyűrt, vasalt voál és puplin, illetve a gumival húzott orkán. A művész munkáira az elmaradhatatlan bőr perforált formában reflektál.

NUBU SS'17NUBU SS'17 NUBU SS'17 NUBU SS'17

A kollekció másik jellmező motívumát a levél és sziromformák adják, melyek friss színekbe ültetve jelennek meg mintaként és a szabásvonalakban. A karakteres, mintás jacquard szövet mályva, púder, taupe és fekete színeket vonultat fel. A selymek darabolásában a vonalak a levélforma íveit követik és a különböző színárnyalatok összevarrásával kerülnek összhangba a mintával. A kollekciót meghatározó, vállat szabadon hagyó, könnyed sziluettek combközépig érő, hosszanti vonalak nyújtják.

NUBU SS'17NUBU SS'17 NUBU SS'17 NUBU SS'17

A márkára jellemzően a kiegészítők szorosan kapcsolódnak a ruhákhoz: a kollekció ívét követi a táska- és kiegészítővonal. A levélmotívumok és a meghatározó színárnyalatok intarziaszerűen jelennek meg a táskákon, a gyűrt bőrfelületek a kerámiák formáit idézik. A nyakláncok szokásos plexidíszei meghajlítva nem csupán medálként, de applikációként is megjellennek a ruhákon.

NUBU SS'17NUBU SS'17 NUBU SS'17 NUBU SS'17

A kollekció darabjai már elérhetők a NUBU üzleteiben, a MOM Parkban és az Andrássy úton.