Brandingfobia Budapesten

Mono Grinbaum alias Brandingfobia argentín grafikus április elején kétnapos workshoppal és előadással látogat a TYPOJAM szervezésben a FUGA-ba!

Mono, az identitás rendszerek tervezője. A „Branding fóbia” kifejezés a művészi oldalára és projektív aktivizmusára utal. Önmagát egy egyszerre több szálon futó (multitaszk) kaméleonként határozza meg.

Miután várostervező diplomát szerzett Buenos Aires-ben, Mono éttermeknek, bároknak dolgozott. Készített utcabútorokat és oktatott egyetemen. Egy különleges fúziót hozott létre a kommerciális tapasztalataira és jellegzetes anti-branding szemléletére építve. Nyers és klasszikus stílusának kombinációja az akadémikus- és a popkultúra között egyensúlyoz. Egyszerre nyers és ironikus. Új interpretációkat hoz létre, valós- és virtuális mintavételek használatával.

mono_extravagant_chaos

Kereskedelmi oldalát Brand dizájnerként és Brand producerként nagy nevű éttermek tervezésénél kamatoztatja. Brand tanácsadóként ügyfélköre a szabadidős és szórakoztató szektortól a grafikán át, a kormányzati- és civil  szervezetekig ér. „Brandingfobia” néven, Mono tudományos szempontjait és aktivizmusát azáltal fejti ki, hogy koncepcionálisan és formailag kérdőjelezi meg a minket körülvevő kommunikációt. Szerkeszti az évente megjelő  Brand Guardian-t, és esetenként más tervezőkkel és művészekkel is együtt dolgozik. Buenos Aires Egyetemének grafikai tervezés- és tipográfia professzoraként gyakran kérik fel, hogy előadja kortárs grafikával, és annak szerkezetével kapcsolatos elképzeléseit.

mono_the_blowup_lickitup

ELŐADÁS

Időpont: 2017. április 5. 19.00 óra

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ

WORKSHOP

Időpont: 2017. április 6-7. 10.00 óra (időtartam: kb. 2 x 4 óra)

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ

A workshop tamtikája: Egyedi kiáltvány – poszter, jel és struktúra. Tinta és betű. Különböző léptékekben. Végül… Poszter, matrica és fanzine.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz és előzetes portfólió bírálathoz kötött: hello@typojam.com

A résztvevőknek az Arjowiggins jóvoltából papírt biztosítanak, de nyomhagyó eszközöket (pl. ceruza, ecset, tus…stb). a feladatok elvégzéséhez célszerű hozni!

A workshop alatt a Hurrikan Press jóvóltából üzemeltetnek egy RISO gépet, melyek a látogatók egyedi áron vehetnek igénybe, illetve kipróbálhatják az INKSTUDYST márkájú 100%-ban magyar festékeket, amit a helyszínen meg is vásárolhatnak.

A részvétel mindkét programra ingyenes!