Magyar Design 2017 – Industreal

Az Industreal design stúdiót Prókai Ádám és Halász Előd alapította. A stúdió bárki számára elérhető, magas színvonalú, komplex, mégis művészeti szemléletű megoldásokat kínál, melyek mind átgondoltságukban, mind megoldásaikban, mind rugalmasságukban alkalmazkodnak a felhasználói igényekhez. A tervezés során megoldásaikat a kivitelezés oldaláról közelítik meg, az igény megformálása után az anyagból kiindulva és saját intuícióikra hagyatkozva valósítják meg elképzeléseiket. A stúdió tevékenységének palettájára a belsőépítészeti tervezés mellett apránként felkerült az önálló, egyedi tárgytervezés és a kis szériás kivitelezés is. A stúdió egy korábbi, átfogó belsőépítészeti munkáját ebben a cikkben mutattuk be, ezúttal pedig az Otthon Design kiállítás kapcsán beszélgettünk az alapítókkal, ahol a Magyar Design standon az ő munkáik is helyet kapnak. 

– Hogyan írható le a munkáitokra jellemző tervezői karakter?

– Nyitottsággal fordulunk minden projekt felé. Alapvetően az igények feltérképezésével kezdjük belsőépítészeti munkáinkat. Tárgyainkat viszont teljesen intuitíven formáljuk. Nincsenek szabályok, vagy kötöttségek. Arra koncentrálunk, hogy mi hiányozhat a jelenlegi otthonokból, amit mi elő tudunk állítani.

– Milyen szempontok lebegnek előttetek egy-egy tárgy tervezésekor?

– A tárgyainkat legtöbb esetben az időtállóság tárgykultúrája inspirálja. Tömör fából, komoly falvastagságú fém anyagokkal, ugyanakkor finom részletekkel ruházzuk fel a tárgyainkat. Erre ma egyre inkább van igény. Nagyon sokan felismerik az egyszerűség és a funkció élményét. Sokan választanak már konfekció helyett régi, felújított bútorokat, és egyre többen érdeklődnek már az új tervezésű, kis szériás bútorok iránt is.

UROSEDO_MEDITATION_LIGHTING_OBJECT_WITH_DIMMABLE_LIGHT_AND_RUSTY_SURFACE BUCK_BAR_STOOL_INSPIRATED_BY_CHILDREN_SPORT_CURT_BUCK (1) CHAIR 01 - STRIP-5

– Mit láthatnak Tőletek a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció? 

– Egy általunk is szeretett válogatást láthatnak tőlünk a kiállítás látogatói. Ugyanúgy, ahogyan a szervezetünknek, a szemünknek is szüksége van a vasra. Tárgyaink hiánypótlóak, karaktereik alapján tökéletesen illeszkednek a legtöbb otthonba. A kutya pad például magazinasztalként, előszobapadként is remekül funkcionál, de mivel a hölgyek méretére van tervezve, pihenőszékként is megállja a helyét.

Screen Shot 2016-08-16 at 09.26.13 (1)

– Mit tartotok a legnagyobb sikereteknek?

– Amikor a saját vízióink és elképzelésünk másvalaki szemében örömöt és csillogást eredményez, az nagyon jó érzés. 

– Mit szeretnétek elérni, milyen cél lebeg előttetek?

– Célunk a tárgyi palettánk színesítése és újabb anyagok professzionális beépítése a tervezéseinkbe. 

– Mire készültök, min dolgoztok éppen?

– Jelenleg több belsőépítészeti projektünk fut. Térelválasztók és egyedi bútorok készülnek műhelyünkben, amik lassan beépítésre kerülnek.

md_banner_2017_628x96-01