Magyar Design 2017 – Juhos Lehel

Juhos Lehel formatervező 2012-ben mutatta be első, saját fejlesztésű termékét JUHOS DESIGN STUDIO néven. Lehel saját munkái mellett más cégek számára is tervez. Az idei Otthon Design kiállítás Magyar Design standján mutatja be új lámpacsaládját, melyet a SOCOWOO-nak készített. A kiállítás kapcsán beszélgettünk a tervezővel.

– Hogyan írható le a munkádra jellemző tervezői karakter?

– Az egyszerűségre törekszem, miközben gondosan ügyelek a részletekre.

– Milyen szempontok lebegnek előtted egy-egy tárgy tervezésekor?

– Fontosnak tartom a választott, vagy adott, gyártástechnológia megismerését. A CAD/CAM technológiáknak köszönhetően a tervezés és a gyártás folyamata együtt fejlődhet. Mivel én gyártatom a terveimet, olyan cégeket keresek, akik hajlandóak efféle együttműködésre. A jó gyártó elengedhetetlen. 

carysil-munka_2 carysil-munka_1 csap_6

– Mit láthatnak Tőled a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció? 

– A TUBA lámpacsaládot mutatom be, melyet a SOCOWOO számára terveztem. A tölcsér alakú lámpatestek két darab azonos Krion (Polcelanosa) elemből, hőformázással készülnek. A három különböző hosszúságú lámpa a mennyezetről nyúlik be a térbe és a fényforrás körül nyílik ki. Az átvilágítható anyagba mart mintázat további lehetőségeket nyújt, akár egyedi minták készítésére is.

– Mit vársz a kiállításon való megjelenéstől?

– A lámpák ezen a kiállításon debütálnak, bízom benne hogy sikerrel.

TUBA_SOCOWOO_final

– Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

– Az elmúlt pár év megbízásai közül kiemelném az Indiai Carysil cég számára tervezett 3 pár konyhai csaptelepet és egy nemrég elkészült interaktív múzeumi rendszerhez, kis szériában gyártott, érintőképernyős kioszkot. A legfrissebb projektünket húgommal, Juhos Jankával együtt terveztük a nemrég átadott Duna Arénába, mely a Magyar Vízi Sportok Olimpiai és Paralimpiai bajnokainak dicsőségfala. A kioszk burkolatát és a bajnoki falat is a NezozeN Kft. gyártotta Krion-ból, amiből a lámpák is készültek.

dunaarena_1 dunaarena_2 dunaarena_3

– Mit szeretnél elérni, milyen cél lebeg előtted?

– Az új termékötletek fejlesztése folyamatos, szeretném a kollekciót új darabokkal bővíteni. Célom továbbá hogy a JDS, mint formatervező stúdió, továbbra is magas szinten működjön, legyen szó ipari, belsőépítészeti, vagy egyéb kulturális projektről.

– Mire készülsz, min dolgozol éppen?

– Jelenleg egy érintőképernyős interaktív asztal formatervén dolgozom, emellett egy lelkes kis csapattal kompozit technológiákkal kísérletezünk régi és új ötletek megvalósításán.

md_banner_2017_628x96-01