Nemzetközi díjak sokasága a magyar designereknél

A magyar formatervező közösség nemzetközi sikereinek egyik fontos platformja az olasz A’Design díj. Minden év júniusában a design szerelmeseitől hangos az olaszországi Como, ahol több ezer fő részvételével adják át a nívós díjat.

A magyar formatervezők 2017-ben is sikeresen szerepeltek az A’Design-on, köztük a maform, amely ebben az évben először küldte be pályamunkáit. Elismerésképpen ezek mindegyike elnyerte a kiemelkedő minősítések egyikét. Ezzel a példa nélküli sikerrel a maform vált a legtöbb A’Design díjjal rendelkező magyar résztvevővé, nem csupán 2017-ben, hanem az eddigi összes év eredményét figyelembe véve.

IMG_3539 retouch

A maform négy kategóriában négy díjjal lett gazdagabb. 35 559 benyújtott pályamű közül, 180 ország designereinek munkáiból kerültek kiválasztásra a legjobb formatervek.

Az Aquilla vérvizsgáló formaterve 2016-ban elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat. A hazai elismerés után az A’Design nemzetközi szakmai bizottság arany minősítésben részesítette Orvosi eszközök és kutatási berendezések kategóriájában, amellyel a pályamunkák legjobb 3%-ba került az Aquilla formaterve.

49375-award-status

A maform négy formatervéből kettő ezüst minősítészt szerzett, az eCharger töltőoszlop és a maform saját fejlesztésű fotelágya, a PAQ chair. A töltőoszlop Jármű, utazás és közlekedés kategóriájában került be a felső 5%ba. A Paq fotelágy pedig a legtöbb pályaművet érintő versenyben, a Bútor, dekorációs tárgy és háztartási eszköz kategóriában szerzett elismerést. A PAQ nemzetközi sikerének nem ez volt az első állomása, hiszen a maform partnerének, a Monessa-nak hála már több kiállításon is láthatta a közönség.

49686-award-status

53309-award-status

A tervezés egyik legizgalmasabb területének képviselőit az A’Design a „Future design” kategóriában díjazza. A maform által tervezett Flike repülő drón bronz minősítést ért el ebben a kategóriában.

49772-award-status

Hamarosan a hazai közönség is betekintést kaphat az A’Design díjasok világába, hiszen a Budapesti Design Héten 40×40 címmel kiállítás nyílik, melynek keretében 40 ország 40 A’Design díjas tervezőjének munkáját lehet majd megtekinteni, a legtöbb A’Design díjjal rendelkező hazai stúdió, a maform szervezésében és részvételével.