Férfi póló kalauz

Nyáron az erősebb nem tagjai legszívesebben pólót viselnek, ha nem a munkahelyi dress code-nak kell megfelelniük. Szerencsére a pólók terén sok variációs lehetőség létezik, így nem kell uniformizáltan öltözködni. Ezekből a stílusirányzat lehetőségekből emelünk ki néhányat.

Honnan ered a felhajtott gallér?

A sima, gallér nélküli póló lehet Jolly Joker a nyáron. A kerek nyakú póló sportos megjelenést ad, a V-nyakú póló nyújtja a nyakat és felsőtestet, így sokaknak nagyon előnyös.

A fehér póló bármilyen nyakmegoldással mindkét nemnél egy olyan klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból. Kék farmerrel, vagy homokszínű nadrággal egy tökéletes nyári outfit.

Minden stílussal összepárosítható a fehér póló: fölé vehetünk például egy kockás rövidujjú inget, ha galléros, illik az öltönynadrághoz is. Ugyanígy egy fekete póló is kötelező tartozéka a ruhatárunknak, bár a legforróbb nyári napokon inkább ne ezt válasszuk.

Érdemes elkanyarodni a galléros póló felé. A felső gombot gomboljuk ki, és máris laza és keresetlen lesz a megjelenésünk. A túlzásba vitt dekoltázs, azaz ha végig kigombolt az ing vagy póló, a hatalmas kivágású V-nyakhoz hasonlóan éjfél után egy hatalmas buliban mutathat jól.

A gallér felállítása csak a golfpályán indokolt: eredeti funkciója az volt, hogy ne égjen meg a játékosoknak a nyaka.

Az athleisure idén mindent visz

A szezon kedvenc trendtémái a sportruházat, és a tengerész vonal – két klasszikus. Újonnan felfuttatott trend az athleisure, azaz a sportosság és a szabadidő laza keverése. Mind a női, mind a férfi divatban lehet most – gyakorlatilag – melegítőt hordani utcai viseletként: minden menő, ami edző ruházat a mindennapokban.

polo2

A koptatott, természetes, pamutos fekete, szürke, palakék színek nagyon trendik. Ne lepődjünk meg, ha – akárcsak a farmereknél -, a pólóknál is rengeteg kőmosott, koptatott, szaggatott hatású darabbal találkozunk. A természetesség és lazaság, ami ezt a stílust jellemzi, kiegészül artwork-stílusú, esetleg kicsit graffitis mintákkal. Az idei vezető férfi stílusvonal tehát lezser, szabad és egyedi.

Jól passzolnak a most trendi pólókhoz a divatban ‘teljes polgárjogot’ nyert nagyméretű anorákok, széldzsekik, neonszínű részleteikkel és koptatott árnyalataikkal.

Menő még idén a transzparens póló, amely esetenként szinte teljesen átlátszik. Remek megoldás fesztiválozáshoz, vagy laza bulihoz, de mindenhol máshol kilógunk majd a környezetükből benne.

Nagy kérdés idén a méret. Az oversize még mindig divat, ám ebben sem érdemes túlzásba esni. Végezetül, a pólónak nem kell passzentosnak lennie, hogy az összes izom kidomborodjon rajtunk, higyjük el, a lényeg így is látszik.