Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – iamart

A Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók programsorozat keretében októberben ellátogathattok a iamarthoz is! A iamart Magyar Cementlap Manufaktúra egy új generációs startup vállalkozás, ahol az egyedi mozaiklap- és terazzógyártás rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. Az üzemlátogatás során bepillanthatunk a dolgos manufaktúra mindennapjaiba, a workshopok alkalmával pedig megtervezhetjük és elkészíthetjük egyedi cementlapunkat!

_DSC7514

A iamart modern és klasszikus, egyedi, mégis időtlen. Cementlapjaik ötvözik az indusztriális szépséget, az elmúlt századok értékgazdag, megbízható minőségét és a modern korba illeszkedő, newart, saját fejlesztésű technológiákat. A iamart egy önerőből létrehozott, újgenerációs startup mozaiklap és terrazzó manufaktúra: egyedi, élénk színvilággal, 3D technológiával, lean gyártásfilozófiával, antik és modern stílusjegyek fúziójával.

_DSC7542 _DSC7550 _DSC7537 _DSC7489

A cementlap designt újragondolva klasszikus és modern motívumaik, élénk színeik és magas minőségű, válogatott alapanyagaik új, pezsgő életet visznek mozaik- és terrazzó lapjaik megjelenésébe. A kézzel készült, impregnált és felületkezelt mozaiklapok selymes tapintásúak és időtállóak.

_DSC7498 _DSC7479

A latin ‘iam’ (ejtsd: jam) jelentése: azonnal, rögtön, ami a márka különleges, 3D-s sablonokkal történő kisszériás cementlapgyártási technológiájára reflektál. Ehhez kapcsolták hozzá az ‘art’, azaz a művészet élményét. A iamart online tervezőprogramjával a megrendelő is az alkotói folyamat részévé válik, és ebből ered a iamart szó másik jelentése, miszerint a művészet a felhasználóból fakad.

HELYSZÍN: iamart Cementlap Manufaktúra

CÍM: 1211 Varrógépgyár utca 5.

IDŐPONT: október 7. és 14., 10:00-14:00 (műhelylátogatás), október 8. és 15. (workshop), 10:00-14:00

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: műhelylátogatás: minden órában max. 20 fő, workshop: max. 4 fő/alkalom

REGISZTRÁCIÓ: designhet@iamart.hu

Fotók: Rácmolnár Milán