Printa – Zero Waste Showroom Opening

A fenntarthatóbb életstílus egyre több mindenkit foglalkoztat, hiszen a túlfogyasztás következményeit saját bőrünkön érezzük. Nagyon fontos erősíteni azt, hogy meglepő módon, sokkal könnyebben kivitelezhető lépéseket tehetünk a környezetkímélőbb mindennapok felé. A Printa Zero Waste projektje azt igyekszik bemutatni ezzel a kezdeményezéssel, hogy háztartásunkból egyszerű megoldásokkal is száműzhetők az eldobható műanyagok és agyoncsomagolt termékek.

A Printa kollekciói mellett, a Zero Waste Showroom olyan kézműves és lokálisan gyártott, minőségi és természetes anyagokból készült termékeket mutat be szeptermber 21-én, amelyek időtállóak, újrahasznosíthatóak és/vagy komposztálhatóak. Sok hasznos, gyakorlati tanáccsal is készülnek a szervezők, illetve egy Zero Waste Útmutató is elérhető lesz, amely hasznos segítséget nyújt a lassításban és az életmódunk megváltoztatásában.

“A fast fashion a második legszennyezőbb iparág a világon. 2050-re több műanyag palack úszkál majd az óceánban, mint hal. Hányszor hallottunk már a pazarló világunk közelgő ítéletnapjáról? Bizonyára sokszor, de vajon mit lehet tenni ez ellen? Itt az idő, hogy megosszunk gyorsan néhány gyakorlati tanácsot, amelyek segíthetnek lassítani és fenntarthatóbbá tenni életmódunkat.
Tehát, nem rémhírhozás a célunk, hanem inkább azt erősítenénk, hogy a zero waste életstílus-váltás meglepő módon sokkal könnyebb, mint gondolnánk” – meséli Zita, a Printa alapítója a Zero Waste projekttel kapcsolatban.

Csütörtök este a résztvevők egy jó pohár bor mellett beszélgetnek majd arról, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a fenntarthatóbb öltözködésre, bevásárlásra vagy lakásdekorációra. A Zero Waste Showroom-ot Kump Edina, környezetkutató és hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapító tulajdonosa nyitja meg.

Printa
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 10/A.
2017. szeptember 21. 19:00-tól