Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – Printa

Hogyan lehet minimális ökolábnyomot hagyva alkotni a textilipar sűrűn változó trendjeivel szemben? A fenntarthatóbb életstílus egyre többeket foglalkoztat, hiszen a túlfogyasztás következményeit saját bőrünkön érezzük. A Printa műhelyében ökotudatos ruhák készülnek újrahasznosított alapanyagokból, a fenntarthatóság jegyében. A Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók programjának alkalmával bepillanthatunk a tervezés és gyártás kulisszái mögé Majoros Zitával, a márka tervezőjével!

_DSC7292 _DSC7256 _DSC7239

AZ AWARE by Printa nem csak nőknek tervez fenntartható darabokat – a kollekcióban férfi- és gyerekruhák is találhatók a tudatos és fenntartható életstílust követők számára. A ruhák újrahasznosított ingekből és használt farmerből készülnek, a merőleges szabásvonalak mentén találkozó különböző struktúrájú és múltú textíliák párbeszéde vizuálisan friss egységet alkot. A kollekciók pólói biopamutból, tencelből vagy újrahasznosított biopamut és poliészter keverékéből készülnek. A printeket vízbázisú szitanyomással készítik a Printa saját stúdiójában, hogy egy fenntarthatóbb alternatívát kínáljanak azoknak, akiknek ez fontos.
_DSC7261 _DSC7225
_DSC7233

A Printa várja mindazokat, akik kíváncsiak rá, hogyan készülnek az AWARE by Printa titoktalan ruhái. A műhelyben a tervező személyesen mesél a gyártás folyamatairól.

_DSC7264

HELYSZÍN: PRINTA

CÍM: 1075 Rumbach Sebestyén utca 10/A

IDŐPONT: október 11., 14:00-16:00, 17:00-19:00

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: alkalmanként max. 15 fő

REGISZTRÁCIÓ: info@printa.hu

Fotó: Rácmolnár Milán