Bomo Art X Barabás Zsófi

A Bomo Art Budapest 20. szülinapja alkalmából különleges meglepetéssel rukkol elő – íme a Kortárs Képzőművészek Sorozat első kollekciója Barabás Zsófi együttműködésével!

Idén ősszel indul útjára a nemzetközi szinten is elismert hazai papírmanufaktúra, a Bomo Art új limitált kiadású sorozata, fiatal magyar művészek közreműködésével. A Kortárs Képzőművészek Sorozat keretében minden évben újabb határidőnapló és napló kollekció lát majd napvilágot, egy-egy tehetséges hazai képzőművésszel együttműködésben. A sorozat különlegessége, hogy a klasszikus Bomo Art stílustól merőben eltérő karakterű, mégis ahhoz tökéletesen illeszkedő darabokat vonultat fel.

portre_kicsi1 konyvjelzo_kicsi1 hatarido_kicsi11

A sorozat első alkotója az egyik legsikeresebb hazai festőművész, Barabás Zsófi, kinek legfirssebb alkotásai szeptemberben mutatkoztak be a Faur Zsófi Galériában. A kiállítás különlegességeként a Moments of Being sorozat festményei mellett Zsófi fekete vonalrajz-vázlatain keresztül a látogató bepillanthatott az alkotás folyamatába is.

rajzkonyv_kicsi.3

konyvjelzo_kicsi1

A Bomo Arttal együttműködésben készült sorozatban négy különféle napló született – kétféle papírkötéses határidőnapló a 2018-as évre és két különböző méretű,vászonkötéses rajzkönyv, Zsófi fekete vonalrajzos alkotásaival szürke vászonra szitázva. A kézi kötésű könyvek a legkiválóbb minőségű papírból készülnek.

“Izgalmasak ezek a kooperációk, mert mindig megismersz új embereket, új fórumokra jut el az alkotásod, és érdekes látni, hogy a munkád különböző felületeken is működhetÖrülök neki, ha minél több emberhez eljut amit rajzolok, festek, és ez egy remek lehetőség erre”mesélte nekünk még nyáron Zsófi az együttműködéssel kapcsolatban.

hatarido_kicsi1 hatarido_kicsi_zs2 rajzkony_kicsi_zs

A limitált példányszámban készült naplósorozat 2017 őszétől 2018 tavaszáig kapható a Bomo Art üzleteiben és webshopjában.

A fotókat Rácmolnár Milán készítette.