NeighbourART meetup és kiállítás

A NeighbourART egy kezdetben heti, 2017 nyarától pedig havi rendszerességű interjúkkal jelentkező művészeti blog, amely 2013. augusztus 23-án jött létre. A blogon megjelenő alkotók mindegyike ugyanazt a 29 kérdést kapja – köztük olyanokat is, hogy milyen gyerekes szokásáról nem tud lemondani, vagy hogy mit érezne, ha valaki másolná a művészetét –, ezek közül 15-re kell mindenképpen választ adnia.

2015-ben már 2 nyelven születtek meg a blogon olvasható interjúk, ebben az évben saját domainre is költözött az eleinte Tumblr-alapú magazin. Aztán 2016-ban megjelent a blog PDF-formátumú online magazinja is, és ez év márciusában vette kezdetét a a NeighbourART és a Brody Studios közös eseménysorozata, a Studio Talks, ahol minden hónapban értékes és érdekes témákról hallgathat a közönség kerekasztalbeszélgetéseket a NeighbourART művészeivel.

A NeighbourART egyik legfontosabb célja, hogy a vendégül látott tehetségeket összefogja, hogy egyfajta közösséget hozzanak létre, ahol értékes eszmecserék, akár társulások jöhessenek létre. Rendszeresen szerveznek közös kiállítással egybekötött nagy, személyes találkozókat. 2014-ben a Brody Studios, 2016-ban a Design Terminál, 2017-ben és 2018-ban pedig újra a Brody Studios ad helyet ennek a meetupnak, melyre idén január 26-án kerül sor.

2017-ben adták át először “Az év NeighbourART művésze” díjat, amelyet Vácz Péter kapott. Pétert a NeighbourART tagok választották, 2018-ban azonban már neves öt tagú zsűri dönt az év művészéről a NeighbourART tagok által nevezett munkák alapján. A Farkas Róbert által tervezett NeighbourART díj mellé idén a Sennheiser által felajánlott gyönyörű fejhallgatót is kap a díjazott.

A zsűri tagjai: Mayer Kitti design-teoretikus, Rajcsányi Balázs animációs rendező-díszlettervező, Selmeczi Anett a Sennheiser magyarországi forgalmazója az Audio Partner Kft. képviselője, Sopronyi Gyula fotográfus, Szalóki Ági énekes

A megnyitó és a díjátadó zártkörű,  az azt követő DJ set-re azonban minden kedves érdeklődőt sok szeretettel vár a NeighbourART csapata 21:00-tól, amikor a kiállítás is megtekinthető.

Fellépő: Babé Sila

Az idén kiállító művészek:
————————–——–
Mátyás Czanik
Fork Imre
Gergely Gyuricza // Gyuricza
Dora Kisteleki Art & Illustration
Lehel Kovacs
Barbara Mihályi
Judit Osika
Farkas Pongracz és Virág Albert // Blum&Wolf
Soós Nóra
Dániel Szakos
Szabó-Lencz Péter // PETYKA

Az esemény nyitott és ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a brodystudios@brody.land email címen lehet.

A kiállítás megtekinthető: 2018. január 26. (21.00-tól) – 2018. február 1.
Helyszín: Brody Club Life