Kisteleki Dóri

Kisteleki Dóri vizuális világát álomszerű képek, finom pasztell árnyalatok, különleges lények és a legaprólékosabb részletek jellemzik. Dóri imádja az irodalmat, illusztrációit és grafikáit gyakorta Weöres Sándor és Juhász Ferenc művei inspirálják. Számára az alkotás terápiás folyamat is – az aprólékos részletek kidolgozásának ismétlődő, monoton folyamatában találja meg az érzések, élmények, gondolatok vizuális megformálásának felszabadító élményét.

Dóri munkáival először az ArtHungry-n találkoztam, jellegzetes álomszerű világa azonnal megfogott. Majd mikor láttam, hogy grafikáiból termékek is készülnek, nyomban rákérdeztem, volna-e kedve hozni belőlük néhányat a Stilshopba.

Aztán mikor személyesen találkoztunk, megtudtam, hogy Dóri fél állásban grafikusként dolgozik egy stúdióban, és emellett szabadidejében készíti illusztrációit, intézi a termékek gyártását, tartja a kapcsolatot a viszonteladó partnkerekkel, azaz egyengeti márkájának útját. Mindezt szép sikerrel, hiszen az elmúlt néhány hónapban több kiállítása is volt és számos budapesti boltban – december óta pedig a Stilshopban is kaphatók már termékei: zsebnoteszek, jegyzettömbök, határidőnaplók és printek.

Dóri munkája is látható a NeighbourArt múlt héten nyílt kiállításának keretében, ha pedig füzetekre, vagy printekre vágytok, szeretettel várunk Titeket a Stilshopban!