COLLAB #2 – “Csak le akartam ülni”

A BGE Budapest LAB és a MOME+ közös rendezvénysorozatának második eseményére február 20-án kedden kerül sor 18.00 órától a Gödör Klubban. Az est vendégei ezúttal a Maform designstúdiótól Csire Géza és Molnár Péter tervezők lesznek, akik egyik sikeres termékük – a Paq Chair példáján keresztül a termékfejlesztésről, és a piacra lépésről fognak beszélgetni az est házigazdáival.

A COLLAB eseménysorozat nagyon erős nyitással indult – az első beszélgetős est vendégei ugyanis a USE Unused márka tervezői voltak, akik most először meséltek teljesen őszintén Magyarország első számú contemporary divat márkájának sikereiről, nehézségeiről és a márka megszűntetésének okairól és körülményeiről. A sorozat második eseményének vendégei, a Maform tervezői is rengeteg tapasztalatot szereztek a design szakmában, melyet eleinte önálló stúdióként, mára pedig már részben az Evopro cégcsoporttal (ők gyártják többek között a BKK számára az elekrtomos Modulo buszokat is) való együttműködésben, elég komoly léptékben űznek.

Csire Géza, a Paq Chair tervezője évekkel ezelőtt úgy költözött új lakásba, hogy abban nem volt semmi. Pontosabban kapott egy matracot, hogy legyen min aludnia. De az sok helyet is foglalt el, meg hát nem is nézett ki jól. Kellett volna neki egy fotel is, ezért úgy döntött, hogy megpróbál a matracból hajtogatni egyet. Így indult a Paq Chair története, amit – sok fordulóval, sikerekkel és bizony mélypontokkal teli évet követően – mára licensz alapján, külföldön gyártott nagyszériás termékként számos helyen forgalmaznak.

A Maform nevéhez sok kiemelkedő fejlesztés kötődik az drón-helikoptertől a kerékpáros navigációs rendszerig, dolgoznak saját terveken és megrendeléseken, design és UX projekteken is. A cég vezetőivel a termékfejlesztés buktatóiról, tanulságairól, a siker kritériumairól beszélgetnek az est házigazdái.

Sok pályakezdő kreatív álmodik saját vállalkozásról, márkáról, de nehézséget jelent számára a stratégiai tervezés, a rendelkezésre álló lehetőségek és saját potenciáljának felmérése, a szükséges gazdasági, marketing ismeretek hiánya. A COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+ célja, hogy erre az összetett helyzetre keressen és kínáljon válaszokat, sokirányú szakértelem bevonásával. Egy olyan fórum szeretne lenni, amely helyet ad a design szakma és a hozzá kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának, a sikerek és a sikeresen átlépett kudarcok megosztásának.

Gyertek el jövő kedden este a Gödör Klubba, tartsatok velünk a COLLAB második beszélgetős estjén, ami garantáltan legalább olyan izgalmas lesz, mint az első volt! 

Vendég: Csire Géza és Molnár L. Péter, a Maform alapítói

Dátum: 2018. február 20. 18:00

Helyszín: Gödör Klub 1061 Budapest, Király u. 8-10.

A program ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ITT tudtok!