Manuela – Going Home

Manuelát nagyon kedvelem, mint embert, mint tervezőt és mint anyukát is – mindhárom szerepben nagyon szimpatikusan működik: jó ízléssel, kedvesen, kitartóan és céltudatosan. Különösen kedves számomra az általa vallott designszemléletet, ami a jelenkori trendekkel szemben nem kisméretű felnőttruhákban képzeli el a gyerekeket, hanem esztétikus és játékos darabokkal ünnepli a gyerekkor felszabadult könnyedségét.

A Manuela márka 2005-ben látta meg a napvilágot Helsinkiben, akkor még nőiruha brandként, majd 2011-ben – 2 szuperédes kislány születését követően – jött létre a Manuela Kids Design már Budapesten, a gyerekruha szegmensre fókuszálva, melyet 2014-ben egészített ki a Flipy cipő kollekció. A márka filozófiáját legtalálóbban a dekoratív minimalizmus határozza meg – a skandináv puritanizmus és a magyar dekorativitás, a ránk jellemző növényi díszítőmotívumok metszetében.

A márka termékei a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készülnek, melyeket Maráczy Manuela saját tervezésű, kézi szitázással a textilre felvitt mintái tesznek különlegessé, megismételhetetlenné. A Manuela darabok követekezetesen elkerülik a szezonális trendek diktálta iramot, ehelyett sokkal inkább a mindennapok pillanataiban elmerülve és azokból inspirálódva alkotnak különleges gyerekruha kollekciót helyi alapanyagokból, sok szeretettel és odafigyeléssel.

Az idei tavaszi-nyári kollekció a Going Home címet kapta – a címválasztás már önmagában szuper, nálam elemi erővel idézi fel az általános iskolás délutánokat, mikor suli után megbeszéltük ki-kivel és merre megy haza. Ráadásul hazamenni mindig a legjobb dolog! Hozzá pedig a zseniális fotók ezekről a szupercuki gyerekekről – hát valami egészen tökéletesen hozzák számomra azt az egyszerre retró és egyszerre nagyon is mai hangulatot.

“A kollekció a magyar ’80-as évek gyerekkori emlékeit idézi. Képszerű bevésődéseket a környékünkön emelkedő új épületekről, ahol gyerekekként eldobált eszközökkel valósítottuk meg a kreativitásunk diktálta ötleteket. Emeletes házakat zöld környezetben, titkos helyeket a városi dzsungelben” – meséli Manuela a kollekcióról.

A Going Home kollekcióban vizálló dzsekiket és tornazsákokat találunk, kényelmes bodykat, melyek épp úgy alkalmasak fürdőruhának is, szuper kényelmes és egyszerre stílusos öltözékeket, melyekben állati menő gyereknek lenni! A termékek közül jó néhány ráadásul organikus pamutból készül!

A Going Home kollekció elérhető már a Manuela webshopban és showroomban!