Magyar Design 2018 – Viaplant

A Lépték-terv tervezőiroda tájépítész mérnökei nap mind nap a természettel és a növényekkel foglalkoznak. Lenyűgözi őket a természet szépsége és változatossága, hisznek abban, hogy ezt a hangulatot át lehet vinni a belső terekbe, mindennapjaink tárgykultúrájába. Ennek kutatása vált szenvedélyükké, így alkották meg a Viaplant burkolatok különleges anyagát. Mérnöki módszerekkel művészi részleteket hoznak létre növényekkel, a tervezési folyamat során a Viaplant határtalan sokszínűsége és a benne rejlő végtelen számú lehetőség inspirálja a tervezőket.

A Viaplant műhelyében különleges UV- és fagyálló növényi alapú burkolatrendszereket fejlesztenek. A burkolatok összetételét nagyrészben növényi levelek és virágok alkotják. A készre gyártott burkolatelemek megőrzik a növények színeit, formáit és struktúráját, a természet megnyugtató hangulatát csempészve ezzel a belső terekbe.

 

A Viaplant tervezői újragondolják a városi zöldfelületek fenntartása során keletkezett növényi részek hasznosítását. Az agresszívan terjedő invaziv fajokban is – akár a parlagfű, a nád, vagy a kanadai aranyvessző – meglátják a szépségét és gondos válogatással egyedi falburkolat elemek formájában hasznosítják őket. 

A Viaplant burkolatelemek a speciális gyártástechnlógiának köszönhetően könnyebbek és vékonyabbak a hagyományos falburokatoknál. Speciális kompozit anyaguknak köszönhetően a lapok átlátszóak és fényáteresztőek, új perspektívát mutatva a különleges belsőépítészeti és világítástechnikai megoldások terén.

A Viaplant növényi burkolatelemeit az idei Otthon Design kiállítás Magyar Design tárlatának keretében láthatják élőben az érdeklődők!

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00