Magyar Design 2018 – PDSIGN

A PDSIGN formatervező stúdiót 2010-ben alapította Pataki Dávid és Sárközi Lilla. Pataki Dávid a stúdió tervezője, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fémműves formatervezőként. Az egyetemi évek alatt a tervezési feladatok sokszínűsége megalapozta a stúdió munkáinak széles spektrumát, amely ékszerek, tárgyak, lámpák, bútorok tervezése mellett belső terek tervezését és kivitelezését is magában foglalja. A jellemzően kísérletező kedvű stúdió folyamatosan keresi az alternatív megoldásokat, technikákat, anyagokat, amelyek segítik és támogatják a sajátkezű, manufakturális kivitelezést.

A PDSIGN Studio a Magyar Design kiállítás visszatérő résztvevője, emellett az elmút két évben az őszi Design Hét eseménysorozatában is bemutatkozott. A stúdióban készülő egyedi bútorok, lámpák tervezését és kivitelezését legtöbbször régi megmentett tárgyak, vagy azok egy-egy eleme inspirálja. Igaz ez az idei Magyar Design kiállításon megjelenő ROCK@ (rocket) tárgycsalád ülőkéire, friss fogasára és vadonatúj, a kiállításra elkészülő komódjára is.

Az ülőkék a tárgycsalád első darabjai, tervezésükkor Nemo Kapitány Nautilusa volt az inspiráció, megjelenésükben az ipari forradalom acélszerkezeteit idézik. A láb hegesztett, festett acél, az ülőlap cnc-vel megmunkált, olajozott, újrahasznosított tölgyfa.

A fogas a család második darabja, megjelenésében az ülőkét követi. A láb és az akasztók hegesztett, festett acélból készültek, a rúd pedig olajozott tölgyfa.

A komód a legfrissebb darab, megjelenésében, anyaghasználatában követi a család többi darabját. A kétoldali öntöttvas láb újrahasznosított darab – eredetileg ötvösműhelyben szolgált savazókád tartószerkezeteként. A bútor kétoldalról használhó, akár térelválasztóként, a fiókok mindkét irányból kihúzhatóak. A láb festett öntöttvas, a faszerkezet olajozott, részben újrahasznosított tölgyfa.

A vadonatúj, kézi munkával készített bútorkollekció minden darabja látható az idei Otthon Design kiállítás Magyar Design tárlatának keretében.

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00