Magyar Design 2018 – Adamlamp

Évek óta töretlen lelkesedéssel követem Juhász Ádám lámpáinak evolúcióját az első termékektől a mára közel ötven különböző típust számláló termékpaletta létrejöttéig. Az Adamlamp termékek különlegessége a kreatív formaalkotásban és az állandó megújulás képességében nyilvánul meg. A lámpák karakterét az egyedi design mellett a precíz, minden apró részletre kiterjedő tűpontos mérnöki megközelítés határozza meg, amely időrő-időre újabb szellemes formákban ölt testet.
Az AdamLamp termékei digitálisan tervezett geometriai szerkezeteken alapuló sík elemekből kézi munkával összeállított világítótestek, melyeknek felépítése leginkább különböző geometriai szabályú alkatrészek összekapcsolásából áll. Az alkotóelemek tervezett szabály szerint sorolódva alakítják ki a világítótestek kívánt térformáját és ezzel egyidejűleg különféle térben kidomborodó mintázatot és izgalmas fény-árny hatást hoznak létre.
“Folyamatosan különböző térbeli geometriai formákkal, eltérő strukturális megoldásokkal kísérletezem. Leginkább a digitális tervezésben rejlő lehetőségekből és strukturális kísérletezésekből nyerek inspirációt. Folyamatosan több projekten és megrendelésen dolgozom, melyek általában szintén egyre újabb kísérletezésekhez és formaalakításokhoz vezetnek” – meséli Ádám.
Ádám lámpái visszafogottak, mégis uralják a teret. Az uralkodó fehéren kívül a fémes felületek használata, és az áttört felszín is egyaránt jellemző, melyekből egyedi igények alapján különféle speciális konstrukciók is születnek közületi projektek, irodák, éttermek, szállodák számára.
A legutóbbi nagy megrendlés a dubai Demoiselle by Galvin luxusétterem számára készült.
Ádám lámpáit az idei évben az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján láthatják az érdeklődők április közepén, ahol az újdonságok közül a Bamboo és a Dome lámpacsalád darabjai mutatkoznak be.

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00