Magyar Design 2018 – Dante Home

Szőke Gábor Miklós munkái nagyjából tíz évvel ezelőtt tűntek fel jóllátható módon, amikor is elkészítette nagy méretű deszka lovasszobrát a Nemzeti Vágta számára. Nagy siker lett azonnal, született Szőke szobor a Fradi, a vizes VB, de még az Atlanta Falcons számára is. Jóllehet munkássága főképp ezeknek az alkotásoknak a fényében ismert, szobrászat mellett fogalalkozik bútor- és textiltervezéssel a DANTE HOME bútormákra keretében, valamint belősépítészettel is. Legújabb bútorai és kiegészítői az idei OtthonDesign kiállítás Magyar Design standján lesznek láthatók.
A DANTE HOME kísérleti bútorkollekció darabjai távol állnak a hagyományos funkcionalizmus és formaalakítás megszokott vizualitásától – az alkotó artisztikus és képzőművészet-gyökerű szellemisége minden tárgy karkterén tettenérhető, a tárgyak inspirációjául az alkotó magánmitológiája, a Dante Birodalom fantáziavilága szolgál.
A Szőke Gábor Miklós alkotói stílusát meghatározó Dante-narratíva a művész dobermanjának, Danténak fiktív történeteit meséli el, melyek köré az elmúlt tíz évben koherens mitológia épült. Ebből inspirálódnak az alkotó képzőművészeti munkái, belsőépítészeti projektjei és bútortervei is. Durván megmunkált súlyos anyagokból ksézült munkáinak karakteres világát a művész indusztriál-empire stílusként nevezi.
A Magyar Design kiállítás alkalmával tömör, rusztikus fa gerendákból készült ülőbútorait és egyedi mintákkal szitázott párnáit láthatják az érdeklődők.

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00