Magyar Design 2018 – Meonin

A MEONIN stúdió 2015. nyarán született meg egy asztalos műhely kialakítása során. Az
alapító és ötletgazda Bogár Máté számos restaurálás és a különböző típusú bútorok tanulmányozása során alakította ki a végleges koncepciót. A Meonin ember és bútor kapcsolatára helyezi a hangsúlt, a forma és funkció másodlagos, a fő alakító erő maga az egyén.

A MEONIN számára elengedhetetlen a tárgy és ember személyes kapcsolatának kialakítása, a mindennapos tevékenységekre fókuszáló emberi környezet megértése. Letisztult tárgyaikban a dinamika és a természet találkozik. Az esztétikai minimumra való törekvés során kialakul a szükség és hasznosság egyenértekű megnyilvánulása, a bútor a funkció során válik élővé.

“Nem az a lényeg, hogy bútorokat gyártunk, hogy megoldjuk egy otthon vagy bármilyen tér berendezését. Nem az a fontos, hogy legyen mire leülnöd, amikor eszel egy asztalról, miután elpakoltad a ruháidat és lekapcsoltál egy lámpát a másik szobában. Ilyenekkel tele a világ, sőt túltermelnek, pazarolnak és ettől a víz is kiver minket. Amit kínálunk az egy minimalista életvitel lehetősége. Egy rendszer kialakítása, ami próbára teszi a tervezői képességeinket, meghatározza a termékeink minőségét és azáltal, hogy valódi igényekre refektál, bensőséges kapcsolatot alakít ki ember és bútor között. Arra törekszünk, hogy a design révén változást érjünk el az emberek fejében; hogy elengedjék azokat a dolgokat, amikre nincs szükségük és arra fókuszáljanak, ami igazán fontos: egymásra és a közös élményekre. Ha pedig a MEONIN képes segíteni abban, hogy tudatosabbá váljanak a mindennapok és kevésbé legyen mohó a fogyasztói társadalom [ezt úgy hívjuk; fogyasztói minimalizmus], redukálódjon a tervezett elavulás, akkor mindez megérte. Alapvetően egyszerű darabok kollekciója, amit “migo”-nak neveztünk el, mert “millennials go minimal”* és mi lehetőséget biztosítunk erre.” – mondja Bogár Máté, a MEONIN tervezője.

A MEONIN tavaly év végén nyitotta meg belvárosi bemutatótermét az Izabella utcában, ahol a márka inuló kollekciójával ismerkedhetnek meg a látogatók, kiállítóként pedig részt vesznek az idei OtthonDesign Kiállítás Magyar Design standján, ahol sok más remek hazai designbútor és kiegészítő mellett az ő kollekciójuk is látható lesz.

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00