Magyar Design 2018 – Pure Design

A Magyar Design kiállítás hét éves múltjával az Otthon Design legizgalmasabb tematikus eleme, ahol a látogatók évről-évre megismerhetik a legtehetségesebb fiatal feltörekvő hazai tervezők firss munkáit. A Pure Design az Otthon Design kiállítás új kezdeményezése, melynek keretében a Magyar Design standon a korábbi évek során kiállító hazai designerek szára kínálnak megjelenési lehetőséget önálló standdal, kedvezményes kondiciókkal.

A Construma kezdeményezésére 2012-ben létrejött Otthon Design idén ősszel önálló brandként működik tovább és az idei évben először ősszel is rendeznek Otthon Design kiállítást a designérzékeny, éppen lakásfelújításban gondolkodó, vagy új lakásba költöző érdeklődők megszólításával, a témában érintett szakmai célcsoportok, belsőépítészek, lakberendezők, designerek közreműködésével.

Az Otthon Design stratégiai partnere az idén 15 éves jubileumát ünneplő Design Hét. A nemzetközi példák számos sikeres kezdeményezést mutatnak, ahol a kreatív ipar nonprofit és forprofit szereplői eredményesen működnek együtt – a hazai design területén a sikeres nemzetközi előképek mintájára született strarégiai partnerség létrejöttével minden szereplő nyer: különböző potenciális célcsoportok elérésével, közös kommunikációs aktivitással, közös szervezésben megvalósuló konferenciákkal és szakmai programokkal, melyek tavaszi előfutára a Pure Design program.

A Pure Design kezdeményezése bizonyítja, hogy a feltörekvő hazai tervezők támogatása a Design Hét és a Construma számára épp olyan fontos, becsületbeli ügy. A Pure Design a jövőben az Otthon Design kiállítás állandó elemeként kínál mini standokat hazai design márkák számára, akik a korábbi évek során a Magyar Design standon mutatkoztak be és akik mára már a márkaépítés olyan fázisában tartanak, hogy önállóan is meg tudják mérettetni magukat éles piaci körülmények között az ország legnagyobb szakmai vásárán.

Idén tavasszal a Hannabi ülőbútorkollekciója és kiegészítői, illetve Józsa István formatervező magas minőségű bútorai és lakáskiegészítői jelennek meg a Pure Design keretében. Emellett a Design Hét is részt vesz egy standdal – itt mutatkozik be a Budapest Design Map 2018-as kiadása és egy izgalmas design-kvíz keretében azt is megtudhatják a látogatók, melyik magyar design tárgy áll hozzájuk a legközelebb!

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00