Ukmukfukk Zinefeszt az Ankert-ben

Április 28-29-én rendezik meg a harmadik Ukmukfukk Zinefesztet, melyen a főszerep ismét a fanzine-oké és készítőiké. A kétnapos rendezvény az Anker’t-ben lesz, a vásár mellé pedig különböző kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők. 
 
Mik is azok a zine-ek? A zine szó a magazin és fanzine szavak rövidüléséből jött létre. Nem feltétlenül folytatásos, mint egy magazin és nem is feltétlenül rajongói, mint egy fanzine, de közös bennük, hogy legtöbbször kis példányszámú, tematikus kiadványok. 
 
Az Ukmukfukk Zinefeszt elsősorban vizuális és illusztratív zinekre koncentrál, ám nemcsak zinek, hanem ehhez a műfajhoz szorosan kapcsolódó egyéb tárgyak is kaphatók lesznek (képregények, printek, poszterek, matricák, kitűzők, stb.). A fesztiválon egyaránt lesznek újonc alkotók és olyan művészek, akik már régóta tevékenykednek a műfajban. Az esemény számos zine premierjének ad helyet, emellett régebbi kiadványok is beszerezhetőek lesznek.
illusztráció: Sebesvári Soma, design: Lerch Julcsi

Mekkora punk volt egyszer csak azt mondani, hogy fukk magazin, fukk szerkesztőség; és különben is a korrektúrás is hagyjon békén, túrja másnak a szövegét! Majd megcsinálom magam. Mindent is. Az mondjuk más kérdés, hogy egy ilyen húzásból anno létrejött egy Rolling Stones a sufniban, de manapság már kinek kellene efféle kötöttség. Fukk hírnév, fukk egyenjogúság és szólásszabadság, hagyjuk már, so 2017… Mi nem fogunk kiállni semmi mellett és semmi ellen, mert senkinek sem adunk semmit a tollába.

És tudod mit, ha már itt tartunk, nem zájn, hanem zin. Tehát nem zine, hanem zin. Csak mert minek is lenne ott egy “e”, ha meg sem szólal. A felesleges sallang ugyanis nem zin műfaj.

Szóval hadd szóljon! A csövön minden kifér. A lényeg, hogy idén is lesz Ukmukfukk zin fesztivál, ahol jól kipakolunk mindent, legyen bármilyen elvont illusztráció, képregény, vagy egyszerűen csak nagyon ronda torták gyűjteménye, jöhet bármi, aminek csak a printer és a papírméret szab határt.

Minek? Csak úgy, ukmukfukk.

A belépés ingyenes!

illusztráció: Farkas Júlia, design: Lerch Julcsi

Időpont:

Április 28. (szombat), 12.00-19.00

Április 29. (vasárnap), 14.00-19.00

Helyszín:

Anker’t (Budapest, Paulay Ede utca 33.)

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/176846372965354/

2018-as plakátok: https://bit.ly/2Hls5wX

Képek: https://bit.ly/2EwP0SR

illusztráció: Kreif Zsuzsanna

Extra programok:

Április 27. (péntek) 19 órától a Kisüzemben Unfaithful Copy néven kiállításmegnyitó lesz olyan szlovén alkotók munkáiból, akik zineket is készítenek. A kiállító művészek Nevena Alekovski, Simon Kocjancic, Zoran Pungercar és Leon Zuodar.

Április 28. (szombat) Ukmukfukk Zinefeszt buli lesz az Anker’tben Saint Leidal the 2nd, Galactic Jackson és Max Sinclair jóvoltából.

// RÉSZTVEVŐK //

Artpool Art Research Center / BooBooks / BPZines / Centrala (UK) / Colorama (DE) / Corvin Rajziskola / Deposit / DobraVaga / ZINE VITRINE (SI) / Double Chin Corp. / Doner Club (AT) / Elías Taño (ES) / Háttérzaj / House (AT) / Hurrikan Press / Icipici press / Illuklasse Kassel (DE) / ISBN könyv+galéria / James Turek (DE) / Klorofill / KOMIKAZE (HR) / KudlaWerkstatt (CZ) / kuš! komikss  (LV) / Look Back and Laugh (SI) / MAMA books / Miracle (FR) / Mmmnmnm / NOVO DOBA FESTIVAL (RS) / Oficyna Peryferie (PL) / Posthuman Productions / Risograd (AT) / rotopolpress (DE) / Soybot (AT) / Szurcsik Erika / Symposion (RS) / TONTO (AT) / Vidák Zsolt / Vulkán / ZINA

// ZENE //

Maximillian Sinclair, Saint Leidal The 2nd, Galactic Jackson, Gelka, Valentino Jacuzzi.

Here comes the Ukmukfukk Zinefeszt 3.0!