Manage [it] Yourself – Stores

2018. május 10-én újabb beszélgetéssel jelentkezik a Manage [it] Yourself. Ezúttal a design store-ok világát ismerhetik meg az érdeklődők,  a MONO art & design és a wonderLAB alapítóinak társaságában Hoffmann Petra, a Stilblog és a Stilshop alapítója is részt vesz a beszélgetésen. 

Az est folyamán arról beszélgetünk, hogyan lehet eljutni egy design store alapításáig, és mik a legfontosabb tapasztalatok a működtetés során. A beszélgetés moderátora Ott Anna, a design- és művészetmenedzsment MA szak hallgatója lesz.

MONO art & design

Garam Judit és Peleskey Ákos 2006 óta vannak jelen a magyar művészeti életben. Ekkor alapították kortárs művészeti galériájukat, a MONO Galériát. Judit 2007 óta a NUBU márka tulajdonosa és tervezője, illetve a Monofashion Shop társtulajdonosa. Ákos nevéhez fűződik a Tihanyi Artplacc kortárs művészeti fesztivál, mely minden évben otthont ad művészeti projekteknek, kiállításoknak és változatos tematikára épülő programoknak. A MONO Galéria átalakításával 2014-ben nyílt meg a MONO art & design concept store azzal a céllal, hogy a városban egy olyan izgalmas helyet hozzon létre, amely egyszerre működhet galériaként és üzletként, mint a legkülönbözőbb művészeti projektek befogadója.

Stilshop

Hoffmann Petra a KREA Kortárs Művészeti Iskolában végzett lakberendezőként, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen művelődésszervezőként, 2013-ban a MOME design és művészetelmélet szakán szerzett BA, 2017-ben pedig designelmélet szakon MA diplomát. 2010-ben alapította meg a Stilblogot. 2016-ban a Design Hét kommunikációs munkatársaként dolgozott, majd 2017-ben megalapította a Temporary márkát, melynek keretében hazai grafikusok és illusztrátorok együttműködésével készít ideiglenes designer tetoválásokat. Szintén 2017-ben, a HYGGE központ együttműködésével hozta létre a Stilshopot, Budapest egyik legfrissebb design shopját, mely hazai designerek termékeit kínálja. 2017-től a hazai NON+ divatmárka kommunikációs munkáiban is részt vállal. 

wonderLAB

Budapest design negyedében, az V. kerületi Veres Pálné utcában található a wonderLAB, mely több mint 30 fiatal magyar tervezőből álló közösség és bolt. Az alaoítók, Marillai Évi és testvére, Ildikó egy tervezői inkubátor jellegű helyet álmodott meg az „EGYÜTT KÖNNYEBB“ mottója alatt. Céljuk minél több, pályájuk elején járó dizájner munkájának bemutatása és azok TERVEZŐI ÁRON való értékesítése. A wonderLABben megtalálható termékek skálája nagyon széles. Férfi-, női táska, ruha és cipő, kutyafelszerelés, homedekor, és ezernyi kiegészítő közül válogathat, aki betér az üzletbe. Tervezőnk minden kétséget kizáróan a jövő nagy durranásai. Érdemes őket közelről figyelni, személyesen megismerni!

Időpont: 2018. május 10. csütörtök, 19.00

Helyszín: MOME Z, 1111 Bertalan Lajos utca 2.

A részvétel ingyenes!