Perceptual Thinkers – Kell egy kis csavar

A Perceptual Thinkers AW 2018 kollekciójának jelmondata akár az a sokszor felbukkanó gondolat is lehetne, hogy “Kell egy kis csavar.”

Életünk számos pontján érezhetjük, hogy szükségünk van valamilyen csavarra, hogy
izgalmasabbá, különlegesebbé, akár különcebbé tegyük létezésünket – a kollekció darabjai többek között ezt az érzést hivatottak képviselni. Mindemellett fókuszba kívánja helyezni az autizmussal élőkben rejlő egyediséget –hiszen mi lehetne megfelelőbb szimbóluma a másságban rejlő erőnek, ha nem a ruha- és lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjünk az autizmussal élők gyakori gesztusaival, a húzkodással és a csavarással, amelyeket legtöbbször a feszültség levezetésére használnak.

A kollekció az említett két tevékenység köré épül, a ruhadarabok pedig a mozdulatok által néhány egyszerű manipuláción esnek át. Felcsavarás által változnak meg a hosszúságok, kerülnek előtérbe az anyagok hátoldalai (ami lehet szőrös, bolyhos vagy a külső oldaltól eltérő színű) és egy-egy darab plusz funkciót is kap a mozdulat végrehajtásával. Könnyedén varázsolhatunk például gallért vagy kapucnit az adott öltözékre, de ha egyszerűségre vágyunk, a márkára jellemző, nyíl alakú patentekkel és pántokkal biztos rögzítést adhatunk az anyagnak.

A kollekcióban olyan, a megszokottól eltérő részletekkel bíró darabokat találunk, mint például az ing, amelynek gombolópántjai az ujjakon helyezkednek el vagy a nadrág, ahol a slicc részt nem eredeti helyén találjuk, hanem jóval lejjebb, a lábszárnál.
A kollekció szeptember 11-től elérhető a pthinkers.com webshopon keresztül.