Phosphor Prints a Design Héten

Az idei Design Hét programjában mutatkozik be Ghyczy Dia és Huszti Andi  vadonatúj plakát projektje, a Phosphor Prints. A különleges, risograph technikával készülő sorszámozott plakátokat  az Eastaste főhadiszállásán állítják ki. Az itt debütáló legújabb sorozat mellett az alkotók magyar képzőművészeket, filmrendezőket és grafikusokat kértek fel, hogy gondolják újra a tematikus nyomatokat és helyezzék új környezetbe.

A grafikus (Dia) és a projekt menedzser (Andi) sorszámozott, risograph technikával készülő képeket készít. Céljuk hogy, mindenki számára elérhetővé tegyék a modern művészetet, hogy minden otthonba kerülhessen igényes grafika. A kéthavonta megjelenő 5 egyedi printből álló sorozatra külföldön is felfigyeltek már, így szingapúri, Tel aviv-i és ausztráliai épületek falát is díszíti Phosphor Print.

A risograph egy gazdaságos és környezetbarát nyomtatási módszer. Különlegességét az adja, hogy a szója tintával működő nyomtatóba egyszerre csak egyetlen szín tölthető be, így minden egyes színréteget egy újabb nyomatási körrel lehet felvínni a felületre. Így a printek szinte sosem lesznek teljesen egyformák. Ráadásul a szója alapú tintával olyan élénk színeket is létre lehet hozni, amelyeket kevés más nyomtatási technikával lehet még elérni.

A Phosphor lányok az első szériában kedvenc állataikat színezték át, így megteremtették a sárga flamingók a lila szarvasok és a rózsaszín delfinek világát. A második sorozatnál a női meztelenséget helyezték a középpontba, bebizonyítva hogy a női test bármilyen árnyalatban és formában lehet gyönyörű. A Design Héten debütál a páros harmadik, legújabb sorozata, amely közkívánatra a dinoszauruszok őskori életének modern lenyomata lesz.

 Az október 5-én nyíló kiállításra 10 hazai alkotó készített képet kedvenc Phosphor Printjéről, képzőművészek, filmrendezők, fotósok, grafikusok gondolták újra a nyomatokat. Ezekből nyílik kiállítás az Eastaste főhadiszállásán a Horánszky utcában. A helyszínen persze megvásárolhatóak lesznek az eredeti printek is.

Kiállítás: október 5-19.

Megnyitó: Október 5. 19.00

Helyszín: Eastaste (bejárat az utcafront felől) – 1085 Budapest Horánszky u. 27.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/441051329751646