Susu X Komonka – Shine!

Design Héten nyílik meg a SUSU Keramika – Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra közös márkájának új galéria műhelye Buda egyik legkedvesebb sétálóutca szakaszán, a Frankel Leó utca 10-es szám alatt. Többfunkciós hely lát napvilágot különleges koncepció keretében: műhely, galéria és üzlet egyben, ahol az alkotás folyamata és a kerámia készítés eszközei játsszák a főszerepet – a SUSUba látogatók személyesen talákozhatnak a tervezőkkel és bepillantást nyerhetnek gyönyörű kerámia tárgyaik létrejöttének egyes fázisaiba.

Az új hely egy izgalmas kollaborációs kiállítással nyílik: A SUSU Keramika legújabb tárgyai a KOMONKA Textile szöveteivel együtt mutatkoznak be. Az alkotók megközelítésében ezek a tárgyak nem tökéletesek, a hibák szépek, az egyenetlen és foltos felületek barátságosak és szabadok.

A KOMONKA Textile tervezője, Kovács Móni, a modern építészet és a textil lehetséges új kapcsolódási pontjait keresi. Kollekcióiban a tradíciót és a kortárs szemléletet egyesíti. Kézi szövésű textileit alapvetően meghatározza a réz, mint a szövésben kevéssé használt alapanyag. Fémes csillogású szövetei nagy léptékű térbeli objektek formájában csempészik a tradicionális szövés 21. századi újjáértelmezett esztétikáját a térbe.

A SUSU keramika kézzel készült kerámiái, az egyenetlenséget hirdetik. Habár mindennapi használati tárgyakat készítenek, nem tagozódnak be egy már meghatározott formavilágba. Tárgyaik élőek, ujjnyomosak, soha nem homogének, de mégis letisztultak.

A két márka SHINE!  elnevezésű közös kollekciója azért jött létre, hogy megmutassa a tökéletlenség szépségét. A foltok, árnyékok, kéznyomok, apró hibák mintázatai alkotják meg a KOMONKA textíleit és a SUSU kerámiáit. Az anyag látható, sőt pont annak anyagszerűségére kerül a hangsúly. A textilek a beton, a fém, a korrodálódott réz felületekből merítik az ihletet. A kerámiákon az átlátszó máz csak egy védőréteg, ami az agyagot nem eltakarja, hanem sokkal inkább finoman kihangsúlyozza azt.

A kiállítás és annak megnyitója a Frankel Leó út 10-ben, a SUSU keramika első saját bázisán kerül megrendezésre október 17-én 18.00 órai kezdettel. A SHINE! egyben a galéria megnyitója is lesz – nagy izgalommal várjuk!