Tradíció és Kortárs Design – Sebastian Herkner a Design Héten

A Design Hét hagyománya, hogy az eseménysor aktuális vendégországából minden évben érkezik egy-egy sztárdesigner, aki a MOME Auditóriumában tartja nagy közönség számára nyitott prezentációját munkásságának mérföldköveit bemutatva. A nagy létszámú előadás mellett az érdeklődők egy jóval intimebb, kisebb létszámú előadás keretében személyesen is találkozhatnak a tervezővel, idén a Mobili Mania designbútor stúdióban!

Az idei év meghívott sztárelőadója Sebastian Herkner, a fiatal német designergeneráció egyik legelismertebb képviselője. Herkner az Offenbach Design Academyn végzett tervező Stella McCartney-nál töltötte gyakorlatát, 2006 óta pedig saját stúdiójában dolgozik. Ügyfelei között olyan márkák szerepelnek, mint a Moroso, Wittmann, Thonet, Dedon vagy az & tradition.

Sebastian Herkner munkáiban az anyaghasználat, a funkció és a részletek gondos kidolgozása különös jelentőséggel bír. Tárgyaiban különféle társadalmi és kulturális karakterek tükröződnek vissza. A hagyományos kézműves technikák és a legmodernebb technológiák, valamint anyagok keveredéséből új, művészi értékkel rendelkező tárgyak születnek meg.

A Design Hét Budapest sztárdesignerének ingyenes előadása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen október 10-én, 10.00 órai kezdettel tekinthető meg a MOME Z épületének Auditóriumában. Aki pedig a személyesebb, kisebb létszámú és közvetlenebb hangulatú eseményt részesítené előnyben, látogasson el október 9-én este 19.00 órakor a Mobili Mania bútorstúdióba (XIII. Victor Hugo utca 45.)! Ezen a rendezvényen regisztrációhoz kötött a részvétel – ha mennétek, írjatok egy rövid emailt az info@mobilimania.hu címre!