LEVI’S® ENGINEERED JEANS™ 2019

Január 9-én este ünnepelte a Levi’s® a legendás Levi’s® Engineered Jeans™ visszatérését egy nagyszabású intallációval a Pitti Uomo 95 keretein belül, ami az ikonikus 1999-es csavart farmer kortárs designfilozófiájára reklektál.

Hatalmas örömmel fogadtam a Levi’s® Magyarország hírét, mely szerint A ‘90-es évek kedvence, a Levi’s® Engineered Jeans™ visszatér a 2019 Tavasz/Nyári szezonra. Imádtam annak idején a kollekció minden darabját: volt kabátom, szoknyám, ruhám és nadrágom is, valójában számomra ez volt az a kollekció, melynek megjelenésével igazán szívembe zártam a nagy múltú farmermárkát. Kell-e ennél jobb divat hír erre a tavaszra? Nekem aligha!

A legendás Levi’s® Engineered Jeans™ az eredeti kollekciót különleges csavarral hozza vissza idén tavasszal a kollekcióba, ezáltal a fazonok megtalálják helyüket a modern ruhatárakban is. A tudatosan újító stílus és az előremutató designelemek teszik kívánatossá ezeket a darabokat.

1999-es megjelenésekor a Levi’s® Engineered Jeans™ óriási sikert aratott – nemcsak a szabása, hanem progresszív stílusa miatt is -, azóta pedig egyfajta legendává vált a Levi’s® számára. Ezt az előremutató gondolkozást viszi tovább most a tervezés, egyszerre maximalizálva a kényelmet és a mozgás szabadságát – 3D kötéstechnológia és 4 irányban rugalmas stretch anyagok találkoznak az eredeti kollekciót jellemző tradicionális ergonomikus csavart varrással és részletmegoldásokkal.

A 2019 tavasz/nyári különleges kiadás továbbra is a mérnöki tervezés koncepcióján alapszik, miközben a kutatás és a modern tervezés is fontos szerepet kapott. 

“Az ‘Engineered’ az a alapelv, ami mindkét kollekció mögött áll. A Levi’s® Engineered Jeans™ eredeti koncepciójából indultunk ki és kezdtünk kísérletezni a 3D-s kötéssel, hogy lássuk, milyen lehet létrehozni a jövő farmerjét.”— mondta Jonathan Cheung, a Levi’s® Global Design tervezőcsapatának alelnöke. 

A szabások egyszerre hordozzák magukban a vintage hatást, miközben megtartják a modern sziluettet. Ezenkívül csakúgy, mint az eredeti kollekció esetében, a mostani kiadás is megkapja a piros két lovas címkét és a Levi’s® Engineered Jeans™ feliratú akasztót, a belső zsebek pedig a Levi’s® Engineered Jeans™ logóval nyomottak. Ezek az elemek mind hozzájárultak az 1999-es kollekció sikeréhez, de most megújult, mai verzióban vannak jelen.