Magyar Design – SHELFIE

A SHELFIE bútorcsalád Csocsán Gyula nevéhez fűződik, létrejöttének története meglehetősen hiteles, hiszen az első SHELFIE polcot Gyula saját magának készítette, mivel nem talált számára tökéletesen megfelelőt a piacon.

“A SHELFIE egy új polcrendszer, melynek tervezésekor a legfőbb cél az volt, hogy azok a fiatalok is tudjanak egyéni és különleges kinézetű bútort vásárolni a lakásukba, akik az egyedi, sokszor magasabb árfekvésű bútorokat nem tudják, vagy nem akarják megfizetni. A polcok anyaga tömör borovi fenyő, ami három szempontból is óriási előny a műanyag bevonatú bútorlapokból készült termékekkel szemben: egyrészt természetes anyag, másrészt nagyon erős és tartós, harmadrészt pedig kellemes erdei fenyő illattal örvendezteti meg a lakásban élőket. A natúr felület további nagy előnye a könnyű javíthatóság” – mondja Gyula.

Saját polcrendszerének elkészítését követően nagyjából két éven át foglalkozott a piacképes termékcsalád fejlesztésével, melynek eredményeképp megszületett a több mint kétszáz lehetséges konfigurációt kínáló bútorcsalád. A Shelfie-re jellemző, sajátosan elcsúsztatott megjelenés magyarázata egyszerű: az elcsúsztatott bútorelemeknek köszönhetően könnyen hozzáférhetünk a csavarpontokhoz, ami a könnyebb összeszerelésben sokat segít. Mert hogy a polcrendszert magunknak szereljük össze, az IKEA-hoz hasonlóan a SHELFIE esetében is ennek köszönhető a megfizethető ár, ami egyébként az IKEA kínálat felső egyharmadában található polcrendszerek az árkategóriája. Ezért azonban egyedi, fából és kézzel készített, méretre gyártott konfigurációt kapunk.

“A SHELFIE egy építőszekrény jellegű polcrendszer, melynek elemeit szinte végtelen variációban lehet összeépíteni. A függőleges tartópanelek mindig keskenyebbek a polcoknál, ez különleges 3D megjelenést biztosít a kész szekrénynek. Polcaink különleges és egyedi megjelenésének köszönhetően többféle polcmagasság jön létre, így a könyveket, a DIN A4 dossziékat, a CD-ket vagy a DVD-ket is a pontosan nekik megfelelő méretű polcra tudja elhelyezni. Ez biztosítja a falfelület tökéletes helykihasználását” – magyarázza Gyula.

A SHELFIE webáruházban többszáz előre konfigurált rendszerből választhatunk a nappaliba, hálószobába, találunk sarok polcrendszert, médiatároló megoldásokat, vagy akár íróasztalos összeállítást. A natúr fenyőlapok kezelése a vásárló döntése, a természetes felület is maximálisan esztétikus, de kezeletlen voltának köszönhetően bármikor festhetők, pácolhatók a polcelemek. Az egyedi konfiguráció kialakítását egy offline konfigurátor segíti – egy előre méretezett rajz segítségével könnyedén megtervezhetjük magunknak a megfelelő egyedi összeállítást. Ha pedig túl bonyolultra sikerül, bármikor adott a lehetőség, hogy Gyulától kérjünk segítséget az összeszerelésben, melynek során biztosan tanulunk egy-két új barkács fogást!

A SHELFIE polcrendszer idén tavasszal az OtthonDesign Kiállítás Magyar Design standján mutatkozik be élőben, ahol a látogatók a tervezővel is találkozhatnak.