Magyar Design – Mix szék

Csoma Sarolta és Horváth Máté közös munkája, a tervezési folyamat során a kényelmet és egyszerűséget szem előtt tartó, lapra szerelhető Mix karosszék különböző anyagok kreatív kombinációjából jött létre. A Mix kollekció megalkotásának célja az volt, hogy olyan praktikus termékeket tervezzenek, amelyek kreatív módon reflektálnak a fiatalabb generáció megváltozott életvezetési szokásaira, mint a gyakori költözés és a viszonylag kisméretű lakókörnyezet. A Mix szék nagyszerűsége egyszerűségében, letisztult, minimalista formaalkotásában, praktikus szét-és összeszerelhetőségében, valamint a különböző karakterű anyagok természetes, esztétikus együttélésében rejlik.

   

A finoman kidolgozott, világos kőrisfa és egy új generációs, számos előnyös tulajdonsággal rendelkező akril kő, a KRION kombinációjából készült bútorcsalád – a hagyományos fakötésekkel összeillesztett kávaszerkezettel ellentétben – oldható kötésekkel készül, amelyek tartós össze- és szétszerelhetőséget biztosítanak. A különálló bútorelemek előnye az is, hogy külön-külön mindkét alkotóelem tökéletesen újrahaszonsítható. A magas minőségű alapanyagok a szék hosszú élettartamát garantálják.

A 4MS design stúdió alapítói, Sarolta és Máté remekül kiegészítik egymást, míg máté a műszaki dolgokért felelős elsősorban, Sarolta főképp a formai részeket alakítja.

“A tervezés során mindkettőnkben ki kell alakulni egy kettős énnek, és szükség van egy kritikus oldalra is, ami a termék új szempontokból való megközelítését teszi lehetővé” – mondják a tervezők a közös munkáról.

A Mix széket a tavalyi évben terv kategóriában Magyar Formatervezési Díjjal és ArtHungry díjjal tüntették ki.

A Mix széket április elején élőben is megtekinthetik az érdeklődők az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján, ahol a tervezőkkel való találkozásra is lehetőség nyílik!